Un client al Greciei

November 27, 2016

  Orașele – Chania, Ioannina și Kavala
  În prim-plan, îl avem pe un ambasador care s-a oferit voluntar și să preia conducerea asupra cartografierii în mai multe orașe din Grecia.

  Kavala, un oraș la 160km de Thessaloniki, este localizat în golful cu același nume în nord-estul Greciei. Orașul a fost fondat de coloniștii din insula Thassos la sfârșitul secolului 7 î.Hr. Aceștia au fondat Kavala, apoi l-au numit Neapolis (sau noul oraș) pentru a exploata minele de aur și argint care din jurul munților Pangaion. Noi structuri și case au fost construite într-un stil amfitatreal pe muntele Symvolo care oferă locuitorilor un peisaj incredibil cu vedere la mare. Kavala este faimoasă pentru evenimentele culturale care au loc vara. Unul dintre cele mai cunoscute este Festivalul Philippi care are loc în fiecare an pe o perioadă de 3 luni, din iulie până în septmebrie, având foarte multe concerte și scene de teatru.

  kavala-novnewsletter

  Chania este al doilea cel mai mare oraș din insula Creta, fiind localizat pe coasta de nord a acesteia. Insula a fost colonizată în jurul anului 100 î.Hr. de Doriani (un grup etnic grecesc antic) veniți de pe continent. Recent, din 1898, Chania a evoluat într-un centru de întâlnire între cultura europeană și cea orientală, fapt evidențiat de arhitectură. Azi, orașul are două zone distincte, un oraș vechi în port și unul modern care a crescut în jurul portului antic. Conglomeratul urban cauzat de populația în creștere, momentan 110,000 locuitori, continuă să forțeze granițele orașului la sud. Economia orașului este susținută de agricultură și turism.

  Ioannina, capitala regiunii Epirus, localizată în zona de Nord-Vest a Greciei, la 40km de granița cu Albania. Orașul are o populație de aproximativ 115,000 locuitori, are o lungă și veche istorie. Dovezile din Arcada Stoa Louli, o piață acoperită în centrul vechiului oraș, confirmă că Ioannina a fost un centru multicultural. Creștini, Musulmani și Evrei au lucrat și au făcut comerț împreună acolo pe parcursul erei otomane. Mai recent, pe parcursul secolului 18 și 19, Ioannina a fost un centru major pentru Iluminismul Grecesc Modern. Orașul este localizat pe marginea vestică a Lacului Pamvotida. Frumusețea naturală a lacului, istoria bogată a orașului și delicatesele regiunii, precum brânza feta și baklava, contiună să facă Ioannina populară pentru vizitatori.

  Ambasadorul – Konstantinos

  Konstantinos s-a alăturat Comunității Moovit în Septembrie 2015 și admite că face parte din a sa natură să fie activ și să participe la foarte multe lucruri. Printre hobby-urile sale, acesta evidențiază că învață HTML și studiază franceza. Această atitudine de “pot să fac” poate fi motivul pentru care acesta este așa de entuziasmat de Comunitatea Moovit. Konstantinos este din nordul orașului Kavala, studiază în Ioannina și a fost fericit să ajute la construirea sistemului de transport public în Chania când a găsit informațiile de care avea nevoie. Ambasadorul multi-orașelor ne spune că “Am descoperit Moovit din greșeală. Planificam o călătorie în Belgrad, iar Moovit a fost recomandat de un articol online”. În 2015, nimeni nu terminase de cartografiat Kavala, dar Konstantinos a preluat misiunea. Acesta laudă platforma Moovit de cartografiat, evidențiind faptul că înca nu a descoperit o platforma de editat mai bună ca Moovit.

  Ambasadorul descrie de ce a simțit un sentiment de mândrie când Ioannina a fost completată și a văzut cuvintele suntem entuziasmați să urăm bun venit orașului Ioannina la Moovit! în Google Play Store. “A fost un moment în care am simțit că eforturile mele pot ajuta cetățenii să înțeleagă mai bine transportul urban”.

  Continuând cu sentimentele de mândrile ale lui Konstantions referitoare la Comunitatea Moovit și impactul asupra mai multor sectoare de transport local, acesta are sfaturi pentru noii recruți. “Cel mai bun sfat pentru cei care încep să-și cartografieze orașul este să vă amintiți că a voastră contribuție ajută mii de persoane.” Acesta recunoaște că cea mai mare provocare a fost să convingă membrii din Comunitate să participe activ la cartografiere. Acesta are în plan să continuie perfecționarea orașelor și să cartografieze cât de multe orașe poate.

  Previous