Geri

Konya’da Bisiklet Tamir İstasyonlarının Sayısı Arttı

December 17, 2020

    Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, bisikletlerin tamiri için kurduğu tamir istasyonları bisiklet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor.

    MEVCUT İSTASYONLARIN BAKIMI YAPILARAK YENİLERİ EKLENDİ

    Şehir merkezinde bulunan mevcut bisiklet tamir istasyonlarının bakımlarını yaptıklarını ve yeni istasyonlar ilave ederek sayıyı 35’e çıkardıklarını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bisiklet tamir istasyonları bisiklet kullanıcılarının sürüş esnasında bisikletlerinde meydana gelebilecek arızalara müdahale etme imkanı sunan tamir setlerinden oluşuyor. İstasyonlarda bisiklet tamiri için gerekli aletler bulunuyor. Ayrıca bu istasyonlarda sadece bisikletler değil, engelli vatandaşlarımız da arabalarını ve pusetlerini tamir edilebiliyor.” şeklinde konuştu.

    BİSİKLET TRAMVAYINA TAMİR SETLERİ YERLEŞTİRİLECEK

    Bisiklet tamir istasyonlarının montaj edildiği noktaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Türkiye’de ilk kez hayata geçirdikleri Bisiklet Master Planı verilerinden yararlanılarak belirlendiğini kaydeden Başkan Altay, “Bisiklet tamir istasyonlarını bisiklet kullanımının yoğun olduğu noktalara monte ettik. Ayrıca vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine Bisiklet Tramvayı içine de bu tamir setlerinden yerleştireceğiz. Böylece Bisiklet Tramvayı’nı kullanan hemşehrilerimiz seyahatleri esnasında bisikletlerinin bakımlarını yapabilecek.” dedi.

    Bisiklet tamir istasyonlarında; hava pompası, 8-9 ve 14-15 açıkağız anahtarlar, pedal anahtarı, bisiklet lastik sökme levyesi, alyan seti gibi aletler bulunuyor.

    kaynak: rayhaber.com

    Önceki