Geri
new_services

Konya’da Toplu Taşımada Sosyal Mesafe Düzenlemesi

    Konya’da, koronavirüs salgınına karşı toplu ulaşım araçlarında dezenfeksiyon çalışmaları ile birlikte sosyal mesafe kurallarının uygulanması sürdürülüyor.

    Düzenli olarak otobüs ve tramvaylara dezenfeksiyon yaparak işlemin yapıldığını belirten etiketler asan Konya Büyükşehir Belediyesi, salgının yayılmasını engellemek için sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmesi amacıyla yan yana olan koltuklara “Sosyal mesafenizi koruyunuz bu koltuğu boş bırakınız “şeklinde uyarı yazıları astı.

    Yolcu sayılarının çok fazla azalmasıyla toplu ulaşım tarifelerinde düzenlemeye gidilip, ancak sanayi bölgeleri gibi sabah ve akşam belli saatlerde yoğun olan hatlara 5’er ve 10’ar dakika arayla ek seferler koyuldu. Yolcu yoğunlukları sürekli takip edilerek sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde anında sefer planlaması yapılıyor.

    Toplu ulaşım araçlarında sabah ve akşam yoğun saatlerde denetimler de yapılarak, yolcuların sosyal mesafe kurallarına uyması gerektiğini belirten uyarılarda bulunuluyor.

    Yoğun olarak kullanılan toplu ulaşım duraklarına dezenfektanlar kurarak yolcuların hijyenine dikkat edilip, virüslerden korunma yollarına yönelik bilgilendirme faaliyetlerine de devam ediliyor.

    Kaynak: rayhaber.com

    Siz Yola Çıkın, Gerisini Moovit’e Bırakın!

    Şehrinizdeki tüm toplu taşıma hatlarını Moovit’te “Hatlar” sekmesinde bulabilirsiniz, otobüs, metro, metrobüs, tramvay, vapur… Sık kullandıklarınızı favorilerinize ekleyip, değişikliklerden anında haberdar olabilirsiniz.

    Bunlara da göz atın:

    A noktasından B noktasına nasıl yol tarifi alınır

    Bir hattın detaylarını kontrol et

    Yakındaki Duraklar & Yaklaşan Hatların Varış Saatleri

    Bir Hattın Durumunu Kontrol Et

    *****

    Değişikliklerden etkilenebilecek sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

    Önceki