Proiectul Ultima Milă

August 30, 2017

   

  Mooviters Ajută la rezolvarea problemei ultimelor mile în Lombardia, Italia

  “Provocarea ultimei mile” amenință mobilitatea urbană la nivel global. În multe regiuni, extinderea urbană a generat lacune mari în sistemele de transport public. Oamenii, bunurile, serviciile și infrastructura pentru a le mișca, radiază dintr-un punct focal metropolitan, dar în cele din urmă ajung la o oprire înainte de destinația finală. Provocarea este de a proiecta un sistem care să permită călătorilor să ajungă în mod convenabil la destinația finală. Ultima milă este rareori o problemă pentru locuitorii orașului, dar poate avea un impact profund asupra navetei rurale. Provocarea pentru transportul public este de a proiecta un sistem care să permită navetiștilor să ajungă la destinația finală fără probleme. Pentru mulți navetiști, neplăcerile sunt prea mari, determinându-i să găsească alte mijloace de transport. Agențiile depun eforturi pentru a găsi soluții care se pliază regiunii și nevoilor navetiștilor.

  Proiectul Ultima Milă a fost inițiat de agenția de transport public Trenord din Lombardia, Italia. Lombardia este un oraș mobil, bazându-se puternic pe transportul public. Peste 714.000 de persoane călătoresc folosind trenuri Trenord în fiecare zi, ajungând la aproximativ 180 de milioane de pasageri pe an. Pentru a promova confortul călătorului, Trenord include un planificator de excursii pe site-ul său. Cu toate acestea, planificatorul de călătorii oferă numai stații care nu ajung în zonele mai rurale. Pentru a spori utilitatea pentru navetiști, Trenord a decis să integreze liniile de autobuz frecventate de călătorii lor. Trenord a colaborat cu Moovit și cu Mooviteri pentru ajutor. Colaborarea a fost facilitată de managerul de operațiuni italiene Moovit, Giacomo Bonardi, și de managerul pe țară, Samuel Sedpiazza.

  Timpul lui Moovit să strălucească

  Moovit era aproape omniprezent pe întreg teritoriul Lombardiei, furnizând informații pentru aproximativ 80% din cele 426 stații din regiune, înainte de începerea proiectului. Capacitatea Moovit de a furniza astfel de informații amănunțite este rezultatul efortului puternic al comunității de a umple golurile în care lipsesc datele oficiale. În Lombardia, 24 de stații se află în Milano și sunt sprijinite pe deplin de Moovit. Cu toate acestea, 45 de stații sunt izolate și necesită, în medie, o plimbare de un kilometru (0,62 mile). Cel puțin o linie principală de autobuz trebuie să fie cartografiată pentru a furniza conectivitate la ultima milă pentru 81 de stații. 12 ambasadori locali Moovit și superiori au fost invitați să participe la un Mapathon.

  Timp pentru acțiune

  Mapathlon a avut loc luna trecută, cu exclusivitate și entuziasm, întrucât locația nedivulgată nu este, în general, deschisă publicului. După un mic dejun consistent, membrii Moovit și-au îmbrăcat noile tricourile Moovit și s-au bucurat de un tur cu ghidul oferit de către oficiali agenției. Turul a fost o plăcere pentru orice entuziast feroviar: o demonstrație al unui simulator de tren profesional. După masa de prânz, echipa a trecut la treabă și în doar câteva ore a cartografiat linii care au trecut prin majoritatea stațiilor lipsă!

  O treabă bine făcută nu este destul de terminată

  Giacomo dsicută și coordonează alte agenții din regiune cu privire la modul în care își vor îndeplini sarcina ambițioasă. Deja multe orașe au fost introduse în ecosistemul de transport din Lombardia ca urmare a colaborării lor. În plus, mulți dintre participanți sunt în contact pentru a zilele în care se pot întâlni pentru a testa produsul final pe transportul public. Acesta este un adevărat testament al angajamentului pe care mulți membri Moovit și l-au luat în misiunea de a oferi un transport public mai bun pentru comunitatea lor.

  Previous