Pokretanje Globalnog Moovit Univerzitetskog Programa

May 28, 2017

  Poboljšavanje iskustva prevoza, jedan kampus po jedan

  UM mapathon

  Tokom prošle godine Gong je vršio reportažu na nekoliko univerzitetskih inicijacitva u Meksičkim zemljama Guadalahare i Puebla. Međutim, Moovit Univerzitetski Program nije bio ograničen samo na Latinsku Ameriku. Postoji skorašnji talas programa pridruživanja širom Amerike i Evrope. Ovog meseca želeli bismo da naglasimo jedan od programa koji je održan na Univertitetu u Merilendu u Ujedinjenim Nacijama.

  Za Dan Merilenda, 29. Aprila 2017. studenti geografskog kluba na Univerzitetu su spojili snage sa Moovitom za “mapatron” kako bi dodali lokalni Univerzitetski minibus u aplikaciju. Ovo omogućava studentima da imaju aerodinamično iskustvo putovanja između javnog i privatnog metoda tranzita u njohovoj lokalnoj okolini. Kako bi se pripremili za dogaćaj, članovi geografskog kluba, i članovi fakulteta su učestvovali u trening sesiji kako bi naučili korišćenje Editora. Na Dan Merilenda, studenti su se koncentrisali na mapiranje univerzitetskog minibus-UM sistema, i ažuriranje informacija za redukovane usluge za gradski prevoz tokom praznika sa kombinacijom informacija dostupnih od Odeljenja za Transport, ali i njihovog ličnog znanja.

  Student Geografskih Informacionih Sistema (GIS), Zakari, mapirao je putanje i stajališta za Univerzitetsku zelenu liniju minibusa. Čak je i naglasio da je proces bio jako jednostavan, i da bi svako mogao da učestvuje. “(Oni) ne bi morali da budu GIS profesionalci kako bi odradili posao. Zakari je takođe rekao: “Bilo je jako zabavno radeći sa drugim studentima kako bismo poboljšali tranzitni sistem ovde.”

  Šenon, diplomirani student Internacionalnog odeljenja i član Geografskog kluba je rekla da koristi javni prevoz često, ali priznaje da je frustrirajuće to što mora da pregleda više od jedne aplikacije ako želi da sazna tačno vreme dolaska prevoza. “Bilo bi mnogo lakše ako bi samo otvorila moj telefon i videla – OK, za 10 minuta dolazi minibus, ili mogu da uhvatim J-4 za tri minuta”, rekla je ona. “[Moovit] ti takođe daje i bolje razumevanje gde bi autobus trebalo da te pokupi jer je sistem ustvari sastavljen od članova zajednice”. Dalje je objašnjavala.

  Mooviter Mapatron u Univerzitetu u Merilendu je pokrio MTV nagrade za on-campus networking. Ovaj segment možete pogledati ovde, koji je bio strimovan za pet miliona studentata širom Ujedinjenih Nacija na MTV kanalu. Mislite da vaše kolege studenti i profesori ili univerzitet može imati koristi od boljeg javnog prevoza? Posetite stranu Moovit University Programa kako biste saznali više o tome

  Previous