Πώς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας (Green Buses Corfu) βελτιώνει την υπεραστική κινητικότητα στη Κέρκυρα με τον Editor της Moovit!

May 28, 2018

  Σχετικά με τη Green Buses

  Η εταιρία Green Buses γνωστή και ως Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας συστάθηκε με το νόμο 2119 το έτος 1952 και αριθμούσε 32 λεωφορεία, σήμερα έχει φτάσει την δύναμη των 62 λεωφορείων. Εξυπηρετεί την τοπική συγκοινωνία από την Κέρκυρα μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό του νησιού και συνδέει την Κέρκυρα με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και όλες τις πρωτεύουσες των νομών που βρίσκονται σε αυτούς τους οδικούς άξονες.

   

  moovit_green_buses

   

  Ο Κύριος Σπύρος Παπαδάτος που μας παραχώρησε τις πληροφορίες σε αυτή τη παρουσίαση εργάζεται στην εταιρία από το 1985, στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Αθήνα (στο Κηφισό) έως το 2007 και τα τελευταία 11 χρόνια στη Κέρκυρα, στην αρχή ως ελεγκτής και στην οργάνωση των δρομολογίων σε τουριστικά σημεία του νησιού, και τα τελευταία χρόνια ξανά στα εκδοτήρια εισιτηρίων στη Κέρκυρα.

  Πώς μάθατε για την εφαρμογή Moovit;

  Το Moovit το πρωτοείδα πριν από τρία περίπου χρόνια όταν το ξεχώρισα από τις προτάσεις του Play Store και το κράτησα για όταν θα το χρειαζόμουν. Στις δοκιμές σε γνωστές διαδρομές στην Αθήνα ήταν καταπληκτικό! Στα Ιωάννινα χρειάστηκα τις υπηρεσίες του Moovit και ήταν εκεί γνωρίζοντας όλες τις διαδρομές και τις ώρες. Πέρσι το καλοκαίρι, ένα δύσκολο καλοκαίρι για μένα, είχα ένα τροχαίο, μου ήρθε μια ειδοποίηση ότι το Moovit ήταν και στη Κέρκυρα! Φυσικά αν και από τον καναπέ μου άρχισα τις δοκιμές όπου τα κατάφερνε άψογα και στις εναλλαγές Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ , εκείνο που με εντυπωσίασε ήταν ζητώντας του από κάπου στη νότiα Κέρκυρα να πας στο Κανόνι, εκτός από την κλασική διαδρομή για την πόλη και μετά με το αστικό στο Κανόνι, μπορούσες να κατέβεις στο Πέραμα (στάση ξενοδοχείο Αίγλη) και να περάσεις  στο Κανόνι περπατώντας σε μία τσιμεντένια νησίδα πλάτους ενάμιση μέτρου που υπάρχει ανάμεσα στο ποντικονήσι και στην λιμνοθάλασσα στο τέλος του διάδρομου προσγείωσης του αεροδρομίου.

  Πότε γίνατε μέλος της πλατφόρμας Editor της Moovit και πώς σας βοηθάει η πλατφόρμα να χαρτογραφείτε και να βελτιώνετε τα δεδομένα συγκοινωνίας του ΚΤΕΛ στη Κέρκυρα;

  Όταν το Νοέμβριο επέστρεψα στη δουλειά άρχισα να περιγράφω στους συναδέλφους τα κατορθώματα του Moovit και είδαμε ότι ήταν πολύ κοντά σε αυτό που ζητούσαμε για την ενημέρωση των επιβατών μας οπότε άρχισα να ψάχνω πως θα μπορούσαμε να ενημερώνουμε την εφαρμογή για τις αλλαγές στα δρομολόγια και κάπου τον Μάρτιο άρχισα να χρησιμοποιώ τη πλατφόρμα Editor της Moovit. Είναι μία εποχή τώρα που ο τουρισμός στην Κέρκυρα αυξάνει με γοργούς  ρυθμούς οπότε η χρήση του Moovit Editor είναι σχεδόν καθημερινή, γιατί κάθε βδομάδα προσθέτονται νέα δρομολόγια.

  Ποια είναι η άποψή σας για την εφαρμογή Moovit;

  Πιστεύω ότι το Moovit είναι μία απλή στη χρήση αλλά απολύτως απαραίτητη εφαρμογή να υπάρχει σε κάθε smartphone γιατί μπορείς να προγραμματίσεις τις μετακινήσεις σου σε όποια πόλη και να βρεθείς!

  Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Σπύρο Παπαδάτο και τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Κέρκυρας (Green Buses)

  Αν εργάζεστε ή σχετίζεστε με αστικά ή υπεραστικά ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα, Δήμους, Οργανισμούς Συγκοινωνίας, και θέλετε να δοκιμάσετε τη πλατφόρμα Moovit Editor για να χαρτογραφήσετε το δίκτυο συγκοινωνίας (στάσεις, διαδρομές, δρομολόγια, κτλ.) για να είναι διαθέσιμο μέσω της δωρεάν εφαρμογής Moovit, πατήστε πάνω στη φωτογραφία παρακάτω:

  moovit_green_buses

   

  Προηγούμενα