Back

Treinen volgens een dienstregeling in nationaal belang

June 11, 2020

  Vanaf 2 juni rijden treinen volgens een dienstregeling in nationaal belang. Dat betekent dat u grotendeels weer van de reguliere dienstregeling gebruik kunt maken. Wel geldt nog steeds: reis alleen als het echt moet en vermijd drukke plaatsen en momenten.

  Vanaf 1 juni is een mondkapje verplicht in het hele openbaar vervoer.

  Verantwoord reizen
  Op stations geldt dat iedereen anderhalve meter afstand houdt. Daarvoor zijn stickers en afstandslijnen aangebracht. In de trein zijn de stoelen aan de ramen beschikbaar, u herkent ze aan de groene stickers. Het dragen van een mondkapje in de trein is per 1 juni verplicht, net als in al het OV. We vragen u om dit tijdig voor het instappen op te zetten en om ruimte te geven aan uitstappers.

  Bij drukte en verstoringen
  We proberen drukte op het station en in de trein met allerlei maatregelen te voorkomen. Om ruimte te maken in treinen is bijvoorbeeld het meenemen van uw fiets tijdelijk niet toegestaan.
  Bij verstoringen of vertraging nemen we aangepaste maatregelen om drukte zoveel mogelijk te spreiden en zo te verminderen. Bij grote storingen kan het nodig zijn om u te vragen uw reis op een later moment te maken. Ook bij inzet van bussen als alternatief vervoer geldt dat er minder zitplaatsen zijn. In de reisplanner kunt u altijd checken of er op uw traject een verstoring met druktewaarschuwing is.

  Goed voorbereid op reis
  Plan uw reis in de reisplanner, check uw reis kort voor vertrek en neem mondkapjes mee. Meenemen van fietsen in de trein is tijdelijk niet toegestaan.

  Wij vragen alle reizigers om de volgende landelijke richtlijnen na te leven:

  •    Draag een mondkapje in het OV
  •    Houd minimaal anderhalve meter afstand van elkaar
  •    Was uw handen regelmatig met water en zeep
  •    Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  •    Gebruik papieren zakdoekjes
  •    Schud geen handen
  •    Blijf thuis als u verkoudheidsklachten krijgt

   

  Source: NS

  Previous