Zurück

Happy New Year 2020

December 31, 2019
  For information in English click here

  Amsterdam

  Woensdag 1 januari ‘s nachts

  Buiksloterwegveer vaart de gehele avond en nacht door: tot 04.00 uur elke 4 minuten, vanaf 04.00 uur elke 6 minuten tot de aanvang dagdienst op 1 januari.
  NDSM-veer vaart de gehele avond en nacht door: elke 30 minuten tot 11.30 uur op 1 januari.
  Nachtelijk Westveer (NDSM – Pontsteiger – CS – NDSM) vaart niet in nieuwjaarsnacht. Voor de verbinding CS – NDSM kun je met het NDSM-veer. De halte Pontsteiger wordt nieuwjaarsnacht niet aangedaan.
  Hempont, Buitenhuizerpont en Velserpont blijven met hun normale dienstregeling in de vaart: elke 20 minuten.

  Metro 52 en metro 54 rijden, van 01.30 – 03.30 uur elke 15 minuten, 03.30 tot aanvang dagdienst elke 30 minuten.
  NB! De ingang op de Nieuwmarkt van metrostation Nieuwmarkt is de gehele nacht afgesloten!

  NB2! De ritten van de metro vóór 03.00 uur vind je vanaf de kerstweek in de dienstregeling hier op de website bij 31 december, de ritten vanaf 03.00 uur bij 1 januari. Dit komt door een roostersysteem bij de metro en is helaas niet te wijzigen. In de reisplanners gaat het wel goed.

  Nachtbussen N81 tot en met N93 rijden vanaf ca. 01.30 uur. De N81 en N89 rijden elke 15 minuten, de overige nachtbussen elke 30 minuten. De dienstregeling vind je vanaf de kerstweek hier op de website.

  Omleiding nachtbussen
  In Nieuwjaarsnacht is het Rembrandtplein afgesloten en niet begaanbaar voor de nachtbussen. Bovendien rijdt nachtbus N84 een extra lusje via Station Zuid (aansluiting van/naar metro 52) en blijven nachtbus N91 en N93 in Noord (vanaf Station Noord; aansluiting van/naar metro 52). Zij komen dus niet op Centraal Station.Nachtbus N82 en N83 rijden nog steeds de langdurige omleiding vanaf CS via Damrak, Rokin, Vijzelstraat en Stadhouderskade naar Leidseplein (halte op de Stadhouderskade) en eigen route, terug naar CS via Rozengracht, Raadhuisstraat en NZ Voorburgwal.
  Nachtbus N84 rijdt vanaf de Van Leijenberghlaan via de Beethovenstraat en Strawinskylaan naar Station Zuid, en vervolgens via de Parnassusweg naar de Buitenveldertselaan en eigen route v.v.
  Nachtbus N85 rijdt vanaf het Rokin via de Vijzelstraat, Weteringcircuit en Weteringlaan naar de Stadhouderskade en eigen route v.v.
  Nachtbus N87 rijdt vanaf CS (busstation IJzijde) via de Prins Hendrikkade, Valkenburgerstraat, Mr. Visserplein, Weesperstraat en Mauritskade naar het Tropencircuit en eigen route. Terug via Plantage Middenlaan, Plantage Parklaan, Anne Frankstraat, Valkenburgerstraat en Prins Hendrikkade.
  Nachtbus N89 rijdt vanaf CS (busstation IJzijde) via de Prins Hendrikkade en Kadijksplein naar de Kattenburgerstraat en eigen route.
  Nachtbus N91 rijdt vanaf Station Noord (tweede bushalte A-zijde) via de IJdoornlaan, Waddenweg, Nieuwe Purmerweg en Nieuwe Leeuwarderweg naar metrostation Noorderpark, vervolgens vanaf de Johan van Hasseltweg via de eigen route naar de H. Cleyndertweg / IJdoornlaan en weer naar Station Noord.
  Nachtbus N93 rijdt vanaf Station Noord (eerste bushalte A-zijde) via de IJdoornlaan en Nieuwe Leeuwarderweg naar de Johan van Hasseltweg en verder de eigen route naar Molenwijk. Komende van Molenwijk rijdt nachtbus N93 vanaf de Johan van Hasseltweg via metrostation Noorderpark en de Nieuwe Leeuwarderweg naar de IJdoornlaan en Station Noord.
  Woensdag 1 januari overdag
  Tram, bus, metro en veren doen dienst als op zondag. Het NDSM Veer vaart tot 11.30 uur (i.p.v. 9.30 uur) elke 30 minuten, daarna elke 15 minuten.
  Donderdag 2 en vrijdag 3 januari
  De trams, de metro en de veren volgen de normale dienstregeling. Spitsbussen 240 en 265 rijden niet. De overige bussen rijden de normale dienstregeling.

  Rotterdam

  Reis gratis met de metro naar Het Nationale Vuurwerk

  Oud & nieuw in Rotterdam wordt ook dit jaar weer groots gevierd met Het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug. Naast Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug is er dit jaar ook een tweede vuurwerkshow bij Nesselande. Naar beide shows kan dit jaar gratis gereisd worden tussen geselecteerde metrostations.

  Bezoekers zijn vanaf 22.30 uur welkom in de omgeving van de vuurwerkshows om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden.

  Na het succes van de voorgaande jaren maken ook dit jaar de gemeente Rotterdam en de RET het mogelijk om tussen 22.00 en 02.00 uur gratis met de metro te reizen! De normale dienstregeling stopt op oudejaarsdag tussen 20.00 en 22.00 uur. Na de normale dienstregeling zal de RET extra metro’s inzetten.

  De dienstregeling

  Op 31 december rijden metrolijnen B en E tussen 22.00 en 02.00 uur een speciale dienstregeling. Let op: we stoppen niet op elk tussenliggend metrostation. Op onderstaand kaart staan de metrostations vermeld waar er gestopt wordt.

  • Tussen Meijersplein en Slinge rijdt op metrolijn E elke 10 minuten een metro;
  • Tussen Vijfsluizen en Capelsebrug rijdt op metrolijn B elke 20 minuten een metro;
  • Tussen Vijfsluizen en Nesselande rijdt op metrolijn B elke 20 minuten een metro.

  Dit betekent dat er tussen Vijfsluizen en Capelsebrug iedere 10 minuten een metro rijdt.

  De toegangspoortjes zullen tussen 22.00 en 02.00 uur open staan waardoor je gratis met de metro kan reizen. Heb je bij vertrek ingecheckt toen de poortjes nog niet open stonden? Vergeet dan niet uit te checken als ze bij je bestemming wel open staan.

  Stap uit bij metrostation Beurs, Wilhelminaplein of Nesselande en loop in enkele minuten naar een van de vuurwerkshows.

  Let op dat je je laatste metro naar huis niet mist!

  Nationaal Kindervuurwerk

  Ook dit jaar zal er weer Het Nationaal Kindervuurwerk plaatsvinden. Vanaf pontons in het water bij de Erasmusbrug wordt het vuurwerk rond 19.00 uur afgestoken. Dit evenement zal plaats vinden op de Holland Amerikakade in Rotterdam. Ook zal dit vuurwerk zichtbaar zijn vanaf de andere kant van de Maas.
  Reis met de metro naar metrostation Wilhelminaplein of Leuvehaven en loop binnen enkele minuten naar het evenemententerrein.

   


  The Hague

  • Op dinsdag 31 december, oudejaarsavond, rijden de laatste trams en bussen vanaf ongeveer 20.30 uur vanaf de eindpunten. Kijk op de webpagina van je tram- of buslijn bij 31 december voor de precieze tijden, of plan in de planner.
  • Op nieuwjaarsdag, woensdag 1 januari, rijden de bussen en trams vanaf ongeveer 9.00 uur.

  Utrecht

  Op oudjaarsdag 31 december 2019 rijden de bussen tot ongeveer 20:00 uur.

  Op nieuwjaarsdag 1 januari 2019 rijdt U-OV de zondagsdienstregeling.


   

  Happie nieuwjaar!

  Vorherige