Σε συνεχή κίνηση

March 28, 2017

  Η Πόλη — Ploiești

  Η Ploieşti βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, και είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας Πράχοβα. Οι κάτοικοι της πόλης και οι επισκέπτες απολαμβάνουν τα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα στην κοιλάδα Prahova και πολλά πολιτιστικά στοιχεία της ζωής της πόλης όπως η κλασική αρχιτεκτονική και οι συναυλίες από μία από τις πιο αγαπημένες ορχήστρες σε ολόκληρη τη χώρα. Ο τοπικός συγκοινωνιακός φορέας έχει ετήσια επιβατική κίνηση από 70 εκατομμύρια επιβάτες.   

   

  The Historical Muzeul Ceasulu building in the Ploiești city center.jngΤο Ιστορικό κτίριο Muzeul Ceasulu στο κέντρο της πόλης Ploiești

  Ο Πρεσβευτής – Bogdan

  Το newsletter της Κοινότητας Mooviter συχνά παρουσιάζει έναν από τους 100+ καταπληκτικούς μας Πρεσβευτές Κοινότητας που αφοσιώνονται  στη βελτίωση της εμπειρίας δημόσιων μεταφορών στις πόλεις τους. Όλοι οι Πρεσβευτές έχουν κερδίσει τουλάχιστον 1.000 πόντους στην πλατφόρμα του Επεξεργαστή της Κοινότητας μέσω των εισφορών επεξεργασίας τους, αλλά ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι ωφελούν άλλους.

  Ο Bogdan, ένας πρωτοετής φοιτητής πανεπιστημίου Traffic and Transportation Engineering του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, πρώτη φορά γνώρισε την Κοινότητα Mooviter τον Ιούλιο του 2015 όταν αναζητούσε μια εφαρμογή για συγκοινωνίες για την πόλη του Ploieşti. Καθώς η πόλη του δεν ήταν ακόμη διαθέσιμη στην εφαρμογή, κατάλαβε ότι θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη χαρτογράφηση της πόλης Ploieşti στην εφαρμογή για να τη χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της πόλης. Ο Bogdan είναι παθιασμένος με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και περιγράφει την Κοινότητα Mooviter ότι του ταιριάζει γάντι, αφού ο ίδιος φιλοδοξεί να εργαστεί στον τομέα του σχεδιασμού μεταφορών και logistics και αποτελεί εξέχον μέλος ενός τοπικού φόρουμ δημόσιων μεταφορών στη Ploieşti. Όταν ο Bogdan δεν μαθαίνει, χαρτογραφεί ή συγκεντρώνεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς απολαμβάνει μεγάλες βόλτες με σκούτερ γύρω από την πατρίδα του, φωτογραφία και να συμμετέχει σε διεθνή τουρνουά debate. Ο πολυάσχολος Bogdan είναι επίσης σύμβουλος για τον δήμαρχο της Ploieşti ενσωματώνοντας τη πραγματική συμμετοχή των πολιτών.

  14519884_1182385648471034_4751942859614561511_n

  Ο Bogdan σε μια στάση λεωφορείου στη πόλη Ploiești

  Από τότε που ο Bogdan έγινε μέλος στη Κοινότητα Mooviter, τον Ιούλιο του 2015, πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη χαρτογράφηση των ανάμικτων διαδρομών μεταφοράς της πόλης και παραμένει προσηλωμένος στην ενημέρωση των πληροφοριών συγκοινωνίας της πόλης όταν αυτό απαιτείται. Ήταν ένας από τους πρώτους Mooviters στην Ευρώπη που του ζητήθηκε να γίνει Πρεσβευτής. Λίγους μήνες αργότερα, ο Bogdan ξεκίνησε επίσης μια μοναδική προσωπική αποστολή, το έργο selfie σε στάση του λεωφορείου. Κάτι που ξεκίνησε “μια εβδομάδα πριν από την έναρξη στο κολέγιο για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της νοσταλγίας για την πατρίδα … Έπρεπε να κάνω κάτι για να κρατήσω τη μνήμη ζωντανή.” Έτσι, ο Bogdan ταξίδεψε σε ολόκληρη την πόλη του. Μας λέει, “Μου πήρε πέντε μέρες για να βγάλω 300 selfie, σε κάθε στάση λεωφορείου, τραμ ή τρόλεϊ και ακόμη 7 φωτογραφίες από κάθε σημαντικό σταθμό στην πόλη.’’ Ο Πρεσβευτής της πόλης εξήγησε ακόμη πως απολάμβανε την παρέα των πολλών οδηγών με τους οποίους είχε γίνει φίλος τα χρόνια που ταξιδεύει γύρω από την πόλη του. Το έργο αυτό αποδεικνύει την αληθινή τοπική υπερηφάνεια και υπογραμμίζει τη σημασία της ταυτότητας, και εμείς στα γραφεία Moovit ήμασταν ενθουσιασμένοι για να δούμε τις φωτογραφίες!

  Μπορείτε να δείτε μέρος του καλλιτεχνικού έργου του Bogdan σε αυτό το video. 

  Στο τέλος του περασμένου έτους, η Ομάδα Κοινότητας Moovit κάλεσε τον Bogdan και άλλους κορυφαίους Πρεσβευτές από όλη την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη για να τους συναντήσουν στο Βερολίνο για ένα περιφερειακό Meetup Πρεσβευτών. Εκτός από τη συνάντηση με πολλούς από τους ανθρώπους που είχε ανταλλάξει μηνύματα, ο Bogdan είπε ότι είχε ονειρευτεί να επισκεφτεί το Βερολίνο και το Πότσνταμ και αυτό “μου έδωσε την ευκαιρία να το κάνω νωρίτερα από ό,τι περίμενα ποτέ να πάω στη Γερμανία.”

  MoovitCommunitymeetup.Europe2016
  Bogdan (κάτω δεξιά γωνία) και οι άλλοι Πρεσβευτές από τη Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στο κρύο Βερολίνο το Δεκέμβρη

  Από τότε που μετακόμισε στο Βουκουρέστι, ο Bogdan έχει χρησιμοποιήσει εκτενώς το Moovit για να μάθει τη πόλη, να δει εναλλακτικές διαδρομές και να έχει πρόσβαση σε εκτιμώμενες ώρες άφιξης. “Έχω ήδη συνεισφέρει στο Βουκουρέστι το προηγούμενο έτος, έτσι γνώρισα την πόλη αρκετά καλά και έμαθα μερικές από τις κύριες γραμμές.” Οι φίλοι του τον ρωτάνε συχνά για οδηγίες μετακίνησης στο Βουκουρέστι και ο Bogdan το βρίσκει αυτό ως ένα τεράστιο κίνητρο για να συνεισφέρει έτσι ώστε να μπορεί να λύνει απορίες συγκοινωνίας απλά συνιστώντας το Moovit σε αυτούς. Ο Πρεσβευτής της Ρουμανίας μιλά επίσης για την ιδέα του να δημιουργήσει εκ νέου το Έργο Selfie στην πρωτεύουσα της χώρας, με όλες τις στάσεις που είναι 2400! Ο Bogdan είναι σήμερα μέρος μιας προσπάθειας της κοινότητας να χαρτογραφηθεί ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ρουμανίας. Εξηγεί ότι το έργο είναι μια μεγάλη πρόκληση, “… γιατί κάθε αμαξοστοιχία πρέπει να προστεθεί μεμονωμένα (υπάρχουν περίπου 1500 τρένα) … αλλά μου αρέσει γιατί έχω τη δυνατότητα να δω νέες περιοχές της χώρας.”
  Στον αγαπητό μας Bogdan της Κοινότητας Mooviter, ευχόμαστε να συνεχίσει να αναλαμβάνει νέα έργα και περιπέτειες.

  Previous