Înainte și înapoi

March 26, 2017

    Orașul — Ploiești

    Ploiești este localizat la aproximativ 60 km de capitala României, București, fiind reședința județului Prahova. Locuitorii și vizitatorii se bucură de stațiunile de ski de pe Valea Prahovei din apropiere și de alte elemente culturale precum arhitectură clasică și concerte ale celor mai iubite orchestre din întreaga țară. Operatorul de transport public are peste 70 milioane de pasageri anual.

     

     

    The Historical Muzeul Ceasulu building in the Ploiești city center.jng

    Clădirea Istorică a Muzeului Ceasului din centrul Ploieștiului

    Ambasadorul – Bogdan

    Newsletterul Comunității Moovit evidențiază regulat unul din cei 100+ de Ambasadori ai Comunității care se dedică îmbunătățirii transportului public în orașul lor. Toți ambasadorii au obținut cel puțin 1000 de puncte în Editorul Comunității prin contribuţiile lor de editare, însă, poate  cel mai important, aceștia merg până la capăt pentru a-i ajuta pe ceilalţi membri ai comunității.

    Bogdan, student în primul an la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Transporturi, a descoperit Comunitatea Moovit în Iulie 2015 când căuta o aplicaţie de transport public pentru orașul natal, Ploiești. Cum orașul său nu era încă disponibil în aplicaţie, acesta a înțeles că ar putea juca un rol major în cartografierea Ploieștiului. Bogdan este pasionat de transportul public și consideră că această Comunitate Moovit “i se potrivește ca o mănuşă” mai ales că acesta aspiră să lucreze în domeniul planificării de transporturi și logistică, Bogdan fiind și un membru activ pe forumul local despre transportul public din Ploiești.  Când nu studiază, cartografiază sau se concentrează asupra transportului public, acesta se bucură de plimbările lungi cu scuterul, fotografie și uneori participă la turnee internaţionale de dezbateri. Bogdan Ocupatul este și consilierul onorific al Primarului din Ploiești, întruchipând participarea civică adevărată.

    14519884_1182385648471034_4751942859614561511_n

    Bogdan într-o stație de autobuz în Ploiești

    De când s-a alăturat Comunității Moovit, în Iulie 2015, acesta a preluat rolul principal în cartografierea sistemului mixt de rute și rămâne devotat actualizării informațiilor orașului său când este nevoie. Acesta a fost printre primii utilizatori din Europa care au primit funcția de Ambasador. Câteva luni mai târziu, Bogdan a început o misiune personală unică, proiectul selfie în stație. Acest proiect a început “cu o săptămână înaintea începerii facultății pentru a combate dorul de casă…Trebuia să fac ceva pentru a păstra memoria vie”. Așa că Bogdan a călătorit prin tot orașul. Acesta ne povestește că “mi-a luat 5 zile să fac 300 de selfies, una în fiecare stație de autobuz, tramvai sau troleu și 7 poze în fiecare stație majoră din oraș”. Ambasadorul orașului ne-a explicat cum s-a împrietenit cu șoferii autobuzelor pe parcursul anilor în care a călătorit prin Ploiești.

    Poţi verifica o parte din munca artistică a lui Bogdan în acest videoclip.

    La sfârșitul acestui an, Echipa Comunității Moovit l-a invitat pe Bogdan și pe alți Ambasadori de top din Europa Centrală și Estică la Berlin pentru o întălnire regională a ambasadorilor. Pe lângă faptul că a cunoscut multe persoane, Bogdan ne-a spus ca visa de ceva vreme să viziteze Berlin și Potsdam iar această întălnire “mi-a oferit oportunitatea mult mai devreme decât mă așteptam să vizitez Germania”.

    MoovitCommunitymeetup.Europe2016

    Bogdan (în colțul din dreapta-jos) și alți Ambasadori din Centrul și Estul Europei în frigurosul Berlin din Decembrie

    De când s-a mutat în București, Bogdan a folosit intensiv Moovit pentru a învăța orașul, pentru a vedea rute alternative și pentru a obține orele de sosire estimative. “Am contribuit în București pe parcursul anului trecut așa că trebuie să cunosc orașul destul de bine și să cunosc câteva din liniile principale”, ne spune acesta. Prietenii îl întreabă des cum poate rezolva cererile de direcții numai prin recomandarea Moovit. Ambasadorul pentru România vorbește despre recrearea Proiectului Selfie în capitala țării…cu toate cele 2400 de stații!  Bogdan participă la efortul comunității de a cartografia întreaga rețea de trenuri din România. Acesta explică faptul că proiectul este o mare provocare, “…deoarece fiecare tren trebuie să fie adăugat individual (sunt aproximativ 1500 de trenuri)…dar îmi place deoarece pot să văd noi zone ale țării”.

    Pentru liderul Comunității Bogdan, să continui cu calmul tău proiectele și aventurile care te vor aștepta în continuare.

    Previous