Napred i nagore

March 26, 2017

  Grad — Ploešti

  Ploešti se nalazi na oko 60km severno od glavnog grada Rumunije, Bukurešta, i glavni je grad okruga Prahova. Rezidenti i posetioci ovog grada mogu da uživaju u okolnim ski centrima u selu Prahova, ali i mnogim drugim kulturnim elementima grada kao što je klasična arhitektura, i koncertnim performasima jedne od najvoljenijih orkestara u čitavoj zemlji. Lokalni prevoznik na godišnjem nivou preveze oko 70 miliona putnika.

   

  The Historical Muzeul Ceasulu building in the Ploiești city center.jng

  The Historical Muzeul Ceasulu building in the Ploiești city center

  Ambasador – Bogdan

  Bilten Mooviter Zajednice redovno uključuje razne priče naših neverovatnih 100+ Ambasadora Zajednica koji posvećuju svoje vreme kako bi poboljšali iskustvo vožnje gradskim prevozom u gradovima u kojima žive. Svi ambasadori su zaradili minimalno 1,000 poena korišćenjem platforme Editora zajednice, kroz razne izmene ali možda je još značajnije napomenuti da oni idu i preko toga kako bi pomogli drugima.

  Bogdan, je prva godina na Univerzitetu za saobraćaj i transportni inženjering na tehničkom univerzitetu u Bukureštu. Prvi put se susreo sa Mooviter Zajednicom u Julu 2015. godine kada je tražio aplikaciju za gradski prevoz u njegovom rodnom Ploeštiju. Kako ovaj grad još uvek nije bio dostupan u aplikaciji, shvatio je da je potrebno da zauzme vodeću poziciju u mapiranju grada Ploešti kako bi korisnici mogli da koriste ove informacije. Bogdan je strastven kada se radi o gradskom prevozu i opisuje nam Mooviter Zajednicu kao nešto što je kao “pravljeno za njega” naročito zato što teži da radi u oblastima transportnog planiranja i logistike, zato što je i eminentni član lokalnog foruma za gradski prevoz u gradu Ploešti. Kada ne uči, mapira ili se koncentriše na javni prevoz, Bogdan voli duge vožnje skuterom po njegovom rodnom gradu, voli fotografisanje, i učestvovanje u internacionalnim debatama takmičenja. Zauzeti Bogan je takođe i počasni savetnik gradonačelika Ploeštija, i time utelotvoruje pravo civilno učešće.

  14519884_1182385648471034_4751942859614561511_n
  Bogdan pored autobuskog stajališta u gradu Ploešti 

  Otkad se Bogdan pridružio Mooviter Zajednici u Julu 2015. godine, zauzeo je vodeću ulogu u mapiranju mešanih linija ali je ostao i odan ažuriranju informacija po gradovima, kada je to bilo potrebno. On je bio i jedan od prvih Moovitera u Evropi koji su postali Ambasadori. Nekoliko meseci kasnije, Bogdan je pokrenuo jedinstvenu ličnu misiju, Projekat selfija sa autobuskim stajalištima. Počelo je nekako ovako:“nedelju dana pre početka fakultetske godine sam se borio protiv nostalgije… Morao sam da uradim nešto što će sačuvati moja sećanja na grad.” Tako je Bogdan proputovao kroz čitav grad. Rekao nam je da mu je bilo potrebno 5 dana i 300 selfi fotografija, po jedna na svakom autobuskom, tramvajskom ili trolejbuskom stajalištu čak i 7 fotografija sa svake veće stanice u gradu. On nam je rekao koliko je uživao društvo mnogih drugih putnika sa kojima se sprijateljio tokom godina. Ovaj projekat je demonstracija čistog lokalnog ponosa i naglašava bitnost identiteta, a mi u Moovitu smo bili i više nego srećni da pregledamo fotografije!

  Bogdanov umetnički rad možete pogledati na ovom video klipu.  

  Krajem prošle godine, Moovit Tim Zajednice je pozvao Bogdana, ali i druge najbolje Ambasadore širom istočne i centralne Evrope da im se pridruže u Berlinu na regionalnom Ambasadorskom sastanku. Kao dodatak upoznavanju drugih Ambasadora, Bogdan nam je priznao da mu je san bio da poseti Berlin i Potsdam već neko vreme, a ovo mu je, kako kaže “dalo šansu da mnogo brže nego što je očekivao, poseti Nemačku.”

  MoovitCommunitymeetup.Europe2016

  Bogdan (donji desni ugao) i drugi Ambasadori Centralne i Istočne Evrope u hladnom Berlinu, u Decembru

  Otkad se preselio u Bukurešt, Bogdan obimno koristi Moovit kako bi saznao više o gradskom rasporedu, pregleda alternativne rute, i dobije očekivano vreme dolaska prevoza. “U izmenama Bukurešta učestvujem već oko godinu dana, upoznao sam grad prilično dobro i upoznao sam se sa nekim od glavnih linija.” Njegovi prijatelji ga često pitaju o tome kako da dođu od jednog mesta do drugog u Bukureštu, a Bogdan tako nalazi veliku motivaciju za učestvovanjem; kako bi rešio sve enigme, on svojim prijateljima uvek preporuči Moovit. Ambasador Rumunije takođe govori o ideji ponovnog oživljavanja Selfi projekta, ali ovog puta za Bukurešt, sa svih 2400 stajališta!  Bogdan trenutno radi na projektu mapiranja čitave mreže vozova u Rumuniji. On objašnjava da je ovaj projekat veliki izazov jer svaki voz mora da se doda zasebno, a ima ih oko 1500. Rekao nam je da mu to ne pada toliko teško jer ovako može da upozna nove delove zemlje.

  Našem dragom vođi Mooviter Zajednice u Rumuniji, Bogdanu: nastavi sa novim projektima i avanturama!

  Previous