Βελτίωση της Πορτογαλίας

October 30, 2017

  Carlos & Ricardo

  Τρεις μοναδικές ιστορίες με έναν κοινό παρονομαστή

  Ο Nuno, ο Ρικάρντο και ο Κάρλος είναι πυλώνες της Πορτογαλικής Κοινότητας Mooviter. Η συνεργασία τους με το Moovit είναι εμπνευσμένη από τρία ξεχωριστά περιστατικά, ενωμένοι από την επιθυμία τους να βελτιωθούν τις μεταφορές για την κοινότητά τους.

  Ο Nuno, ένας ντόπιος από τη Λισαβόνα, κατέβασε το Moovit μια ημέρα. Παρατήρησε το κουμπί “Βελτιώστε την πόλη σας” και το ενδιαφέρον του ήταν άμεσο. Ο Nuno ήταν αποφασισμένος να βελτιώσει την εμπειρία των δημόσιων συγκοινωνιών για χρήστες στη μητροπολιτική περιοχή της Λισαβόνας. Πάτησε το κουμπί στην εφαρμογή και τον έφερε στον Επεξεργαστή. Και έτσι ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Moovit.

  Ο Ricardo ανακάλυψε το Moovit σε μια στιγμή ανάγκης τον Σεπτέμβριο του 2016. Δεν ήταν εξοικειωμένος με τις γραμμές συγκοινωνίας. Ο Ricardo επέλεξε το Moovit από τις 3 ή 4 διαθέσιμες επιλογές για να τον βοηθήσει να περιηγηθεί στο ταξίδι του. Μετά από αρκετούς μήνες, ο Ricardo αποφάσισε να εξερευνήσει περαιτέρω το Moovit. Παρατήρησε αμέσως πού θα μπορούσε να βελτιώσει τα δεδομένα χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του ως ντόπιος. Εμπνευσμένος από την ίδια παρότρυνση για δράση με τον Nuno, εντάχθηκε στην κοινότητα Mooviter μέσω του κουμπιού “Βελτιώστε την πόλη σας” και ξεκίνησε να κάνει ακριβώς αυτό.

  Ο Κάρλος κατέβασε την εφαρμογή χωρίς να ξέρει πολλά για το Moovit. Παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν ακριβή δεδομένα στη νότια όχθη του ποταμού Tagus όπου ζει. Ο Κάρλος θέλησε επίσης να βελτιώσει την υπηρεσία μεταφοράς και να ενταχθεί στην Κοινότητα. Πατώντας στο κουμπί “Βελτιώστε τη πόλη σας” ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Moovit και τους Mooviters στη Λισαβόνα.

  Περιττό να πούμε ότι το κουμπί “Βελτιώστε την πόλη σας” έχει μεγάλη αξία για τους 90 εκατομμύρια χρήστες του Moovit καθώς μας βοηθάει να συντηρούμε τις καλύτερες γνώσεις τοπικής συγκοινωνίας παντού.

  Ξεκινώντας

  Κάθε πρεσβευτής άρχισε να βελτιώνει τα δεδομένα στη μητροπολιτική περιοχή της Λισαβόνας, εστιάζοντας στους μεγάλους οργανισμούς συγκοινωνίας προκειμένου να εξασφαλίσουν το μέγιστο όφελος για τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων. Ξεκίνησαν ανεξάρτητα το Mooviter ταξίδι τους, αλλά τα μονοπάτια τους άρχισαν να αλληλεπικαλύπτονται Ο Κάρλος θυμάται ότι εντάχθηκε στο έργο όταν υπήρχε πολύ μικρή δραστηριότητα από άλλους Mooviters στην περιοχή. Μετά εισήλθαν οι Nuno και Ricardo. Οι τρεις Πρεσβευτές άρχισαν να διορθώνουν τα δεδομένα, συμπεριλαμβάνοντας την ενημέρωση των δρομολογίων, την τροποποίηση της θέσης των στάσεων και τη χαρτογράφηση δεδομένων από νέες πηγές.

  Localization στη Λισαβόνα

  Για κάθε πρεσβευτή, η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι να γνωρίζει ότι οι άνθρωποι θα έχουν πιο ομαλά ταξίδια στην περιοχή τους ως άμεσο αποτέλεσμα των προσπαθειών τους. Όταν ρωτήθηκε τι τον εμπνέει να συνεισφέρει στο Moovit, ο Ρικάρντο είπε: ‘’Δύο λέξεις: η αστική κινητικότητα – δίνοντας στους χρήστες τη δύναμη απόφασης και ενημερώνοντάς τους για περισσότερες επιλογές για τη μετακίνησή τους.’’ Και δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Η αυτονομία σε σχέση με την κινητικότητα είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα του Moovit για την παροχή της κινητικότητας ως υπηρεσίας (Mobility as a Service – MaaS).

  Ο Nuno βλέπει να αυξάνονται οι τρόποι μετακίνησης της εφαρμογής, προσθέτοντας διάφορους τύπους μετακίνησης όπως τα κοινόχρηστα ποδήλατα, η κοινή χρήση αυτοκινήτων ή τις υπηρεσίες αυτοκινήτων κατ’επιλογήν (on-demand), ως ένας σημαντικός τρόπος για να βελτιωθεί η εμπειρία της κινητικότητας. Τελικά, ο στόχος τους είναι να παρέχουν στους χρήστες τις περισσότερες και καλύτερες τοπικές πληροφορίες.

  Η διαδικασία localization μπορεί να είναι αποθαρρυντική, αλλά γίνεται ευκολότερη με τη βοήθεια του ισχυρού δικτύου υποστήριξης των Mooviters. “Η γνώση των Mooviters για τις πόλεις τους και τα προβλήματα συγκοινωνίας που αντιμετωπίζουν αποτελούν ζωτική γέφυρα για την ανάπτυξη του Moovit σε διάφορα μέρη του πλανήτη”, δήλωσε ο Nuno.

  Επιπλέον, οι Nuno, Ricardo και Carlos συμφώνησαν ότι η συνεργασία μεταξύ αυτών, της κοινότητας της Λισαβόνας, καθώς και του Moovit, είναι ένα από τα μέρη με τη μεγαλύτερη ανταμοιβή του να είσαι Mooviter. Συγχαίρουν την ηγεσία των Operatios Managers στη Πορτογαλία και Βραζιλία αντίστοιχα, Fernanda Poretsky και Erick Araujo, ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κοινότητας. Ο καθένας ελπίζει να συναντηθεί προσωπικά με τους άλλους μια μέρα.

  Σας ευχαριστούμε για τις συνεισφορές σας στη Λισαβόνα και στην Κοινότητα Mooviter! Ανυπομονούμε να ακούσουμε περισσότερα για την Πορτογαλία!

  Previous