Usavršavanje Portugala

October 30, 2017

  Carlos & Ricardo

  Tri jedinstvene priče sa jednim zajedničkim ciljem

  Nuno, Rikardo i Karlos predstavljaju stubove portugalske zajednice Moovitera. Njihovu saradnju sa Moovitom su inspirisala tri različita incidenta, zajednička želja da poboljšaju tranzit u njihovoj zajednici.

  Nuno, starosedelac Lisabona, preuzeo je Moovit aplikaciju jednog dana, čisto iz hira. Primetio je “poboljšajte svoj grad” dugme, a njegovo interesovanje je dotaknuto. Nuno je rešio da poboljša iskustvo javnog prevoza za korisnike u Lisabonu i okolini. Zaintrigiran, pritinsnuo je ovo dugme, koje ga je dovelo u Editor. I ovako je započela njegova kolaboracija sa Moovitom.

  Rikardo je otkrio Moovit u onom momentu kada mu je najviše trebao, u septembru 2016. Godine. Nije bio upoznat sa linijama koje vode do bolnice u kojoj su on i njegova majka imali operaciju. Rikardo je izabrao Moovit kao jednu od 3 ili 4 dostupne opcije koje bi mu pomogle da ga dovedu do odredišta. Posle nekoliko meseci, Rikardo je odlučio da dalje istraži Moovit. Odmah je primetio gde može poboljšati podatke, koristeći svoje lokalno znanje. Privučen istim pozivom na dugme kao i Nuno, i on se pridružio kroz dugme “poboljšaj svoj grad”.

  Karlos je preuzeo aplikaciju bez mnogo znanja o njoj. Primetio je da informacije i nisu previše tačne ili su falile, na južnom delu Targus reke, gde on i živi. Karlos je takođe, želeo da poboljša usluge janog prevoza, i pridružio se zajednici. Pritiskom na dugme “poboljšajte svoj grad”, započeo je svoju kolaboraciju sa Moovitom i Mooviterima u Lisabonu.

  Nije potrebno naglasiti da je Moovit dugme “poboljšajte svoj grad” od velike vrednosti za preko 90 miliona Moovit korisnika, jer nam pomaže da održavamo najbolje lokalno znanje o javnom prevozu, svuda.

  Počeci

  Svaki od ambasadora je započeo poboljšanje podataka u Lisabonu i prigradskim delovima, fokusirajući se velike prevoznike, kako bi obezbedili maksimum povlastica za najveći broj ljudi. Svoja Moovit putovanja su započeli samostalno, ali su se njihovi putevi krenuli preklapati. Karlos se seća da se pridružio projektu, kada je veoma mali broj drugih Moovitera pravio bilo kakvog doprinosa. Motivišući jedni druge, tri ambasadora su započeli ispravljanje podataka, uključujući ažuriranje redova vožnje, promene lokacije stajališta, i mapiranje podataka za nove izvore.

  Lokalizacija u Lisabon

  Za svakog od Ambasadora, najveća nagrada je to što znaju da će ljudi lakše putovati na svojim putovanjima, zahvaljujući direktnom rezultatu njihovih napora. Kada smo ih pitali, šta ih je inspirisalo da učestvuju u Moovitu, Rikardo je rekao: “Dve reči – urbana mobilnost – davanje korisnicima moć odluke i informisanje o nekoliko različitih ruta za njihova putovanja.” A mi se ne možemo složiti više sa ovom tvrdnjom. Autonomija pre mobilnosti je Moovitov namerni isdoh za pružanje Mobilosti kao Usluge(MaaS).

  Nuno vidi povežanje modaliteta aplikacije dodavanjem različitih tipova prevoza kao što su deljenje bicikla, deljenje automobila, usluge automobila na-zahtev, su samo neki od značajnih načina kako se može poboljšati iskustvo vožnjom javnim prevozom. Na kraju, njihov cilj je da pruže korisnicima najbolje lokalizovane informacije.

  Proces lokalizovanja može biti obeshrabrujući,  ali ga je lakše odraditi uz pomoć jake mrežne podrške koju Mooviteri pomažu u kreiranju. Znjanje “Moovitera’ u njihovim gradovima i tranzitni problemi sa kojima se sreću proizvode vitalni most za razvoj Moovita u različitim delovima sveta, rekao nam je Nuno.

  Dodatno, Nuno, Rikardo i Karlos su se složili da je njihova kolaboracija izmeću njih troje, zajednice Lisabon i Moovita je jedan od najboljih uspeha njih kao Moovitera. Sve zasluge pripisuju portugalskom menadžeru operacija, Fernandi Poretsky, i brazilskom menadžeru operacija, Eriku Arauju, jer su oni instrumentalni za razvoj zajednica, takođe. Oni se svi nadaju, da će se sresti jednog dana uživo.

  Hvala vam za vaše doprinose u Lisabonu i zajednici Moovitera! Radujemo se da čujemo više o Portugalu!

  Previous