Νέες Αξίες & Νόρμες Μεταφορών

January 31, 2018

Δημόσια Συγκοινωνία 2018

Φανταστείτε το

Ένα μωσαϊκό επιλογών μεταφοράς διασκορπίστηκε σε μια πόλη, σχηματίζοντας ένα απλό πορτρέτο της αστικής κινητικότητας. Τα hovercrafts πλοηγούνται στους δρόμους έχοντας αντικαταστήσει επίγεια οχήματα. Ταξιδέψτε άνετα σε ένα κατά παραγγελία pod για υπηρεσία από πόρτα σε πόρτα. Τα τρένα υψηλής ταχύτητας ωθούν τους ταξιδιώτες σε μακρινές πόλεις σε πρωτοφανείς ταχύτητες – ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο θα σας επιβράδυνε μόνο.

Λοιπόν, όχι ακόμα … αλλά οι εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν επιταχύνει το μεταβαλλόμενο τοπίο των δημόσιων συγκοινωνιών Τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος;

2018

Η εστίαση στην Κινητικότητα ως Υπηρεσία (MaaS) έθεσε τη βελτιστοποίηση του συστήματος συγκοινωνίας και την ολιστική ενσωμάτωση στην πρωτοπορία της καινοτομίας. Όλα τα μάτια είναι στα αυτόνομα οχήματα το 2018, αλλά φαίνεται ότι οι εκτιμήσεις από τους προγραμματιστές ήταν υπερβολικά φιλόδοξες. Με την πάροδο του χρόνου, τα αυτόνομα οχήματα θα ενσωματωθούν στα κινητικά οικοσυστήματα ως πιλοτικά προγράμματα, μετατρέποντας τελικά αυτές τις λύσεις μεταφοράς ως τις βασικές. Ωστόσο, στο Consumer Electronics Show (CES), ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια γεγονότα στον τομέα των καταναλωτικών τεχνολογιών που έγινε στο Λας Βέγκας στις αρχές του μήνα, οι εξελίξεις στην αεροναυπηγική κυριαρχούσαν στο προσκήνιο. Η υπόσχεση των αυτόνομων, κατά παραγγελία, αστικών αεροπορικών ταξί άρπαξε τους τίτλους, αποδεικνύοντας ότι οι εταιρείες τεχνολογίας όλων των μορφών και μεγεθών αναδύονται για να συμβάλλουν στην αστική κινητικότητα

Μια πλατφόρμα

Όχι όλες οι βελτιώσεις στην αστική κινητικότητα είναι τόσο λαμπερές όπως τα οχήματα που πετούν. Η αξιοποίηση της δύναμης των μεγάλων δεδομένων σε μια πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων που βασίζεται στο σύννεφο (cloud) θα μπορούσε να είναι μια από τις πιο σημαντικές τεχνολογίες του 2018. Το σύννεφο κινητικότητας θα είναι ο ‘’συνδετικός ιστός για υπηρεσίες και οχήματα που κινούνται προς τα εμπρός και θα αποτελέσουν την έξυπνη πόλη του αύριο’’ , σύμφωνα με έναν σημαντικό κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Οι εταιρείες μεγάλων δεδομένων δημιουργούν ένα νευρικό σύστημα κινητικότητας που μπορεί να προβλέψει και να αντιδράσει στις απαιτήσεις των επιβατών, με αποτέλεσμα ένα πιο αποτελεσματικό οικοσύστημα μεταφορών. Οι παίκτες στον κόσμο της κινητικότητας φαντάζονται μια πλήρως ενσωματωμένη πολυτροπική πλατφόρμα ικανή να ανταποκριθεί στις δυναμικές συνθήκες της αστικής ζωής, όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν με βάση την αμοιβαία επιθυμία για καλύτερη εμπειρία μεταφοράς. Ως ο μεγαλύτερος συσσωρευτής δεδομένων δημόσιας συγκοινωνίας στον κόσμο, το Moovit προωθεί αυτό το όραμα. Σύμφωνα με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Moovit Nir Erez, “Αυτός είναι ένας θησαυρός των δεδομένων για την αστική κινητικότητα που θα στηρίξει τελικά την επόμενη γενιά κινητικότητας ως υπηρεσίας. Οι πληροφορίες αυτές θα οδηγήσουν σε μια συνολική μεταστροφή σε όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και της διαχείρισης της αστικής κινητικότητας.”

Όλοι για έναν και ένας για όλους

Με το 2018 ακόμα στα σπάργανα, παραμένει να δούμε ποιος και τι θα καθορίσει τις πρακτικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι. Με πολλές εταιρείες τεχνολογίας έτοιμες να αναλάβουν την ηγεσία στην καινοτομία κινητικότητας σε μια πληθώρα τομέων, οι επιβάτες περιμένουν να επωφεληθούν.

Ακολουθεί ένα ακόμη έτος προόδου κινητικότητας για όλους τους ανθρώπους!

Previous