Back
Updates

Muutoksia metron aamun ja illan aikatauluihin

May 18, 2022

  Tietolähde: hsl.fi

  Metron aikataulut etenkin varhaisaamuissa muuttuvat 9.5. alkaen. Aamuihin lisätään liikennettä Itä-Helsingissä ja Itä-Helsingistä länteen. Illan viimeiset lähdöt Mellunmäestä länteen ja sunnuntaiaamun lähtö Matinkylästä klo 6.19 taas kulkevat jatkossa vain Mellunmäen ja Tapiolan välisellä osuudella. Metron uudet aikataulut kaikille vuoroille löydät Reittioppaasta.

  Metron aikataulut varhaisaamuissa ja illoissa muuttuvat 9.5. alkaen. Varhaisaamuihin lisätään liikennettä Itä-Helsingin sisällä ja Itä-Helsingistä länteen, jonka vuoksi lähtöminuuteissa on paljon muutoksia.Illan viimeiset lähdöt Mellunmäestä länteen ja sunnuntaiaamujen lähtö Matinkylästä itään kello 6.19 taas kulkevat jatkossa vain Mellunmäen ja Tapiolan välisellä osuudella.

  Metron uudet aikataulut kaikille vuoroille löydät Reittioppaasta.

  Muutosten syynä ovat Matinkylän kääntöraiteella tehtävät rakennustyöt. Töiden takia toinen kääntöraide on poissa käytöstä Matinkylässä.

  Aamuliikenteen muutokset tarkemmin

  Linjan M1 aamuliikenteen aloitus Itä-Helsingistä Espoon suuntaan aikaistuu. Aamun ensimmäinen M1-lähtö länteen ajetaan jatkossa kuitenkin vasta Itäkeskuksesta alkaen. Lisäksi linjalle M2 lisätään lähdöt sunnuntaisin kello 6.05 Mellunmäestä Tapiolaan sekä ma-pe kello 5.50 ja lauantaisin kello 5.37 Tapiolasta Mellunmäkeen.

  Lauantaisin vuoroväli Vuosaaresta ja Mellunmäestä länteen tihenee 10 minuuttiin jo kello 5.45 alkaen. Varhaisaamujen metrojen lähtöminuutit muuttuvat samalla Itäkeskuksesta Vuosaareen ja Mellunmäkeen.

  Sunnuntaisin lähtö Matinkylästä kello 6.19 poistuu, vuoro lähtee jatkossa vasta Tapiolasta alkaen kello 6.25 Mellunmäkeen. Sunnuntaisin kello 7–8 lähdöillä Itäkeskuksesta Vuosaareen on myös aikataulumuutoksia.

  Iltaliikenteen muutokset tarkemmin

  Illalla molempien metrolinjojen vuoroväli Matinkylästä ja Tapiolasta itään harvenee 10 minuutista 15 minuuttiin puoli tuntia nykyistä myöhemmin, eli vasta noin kello 22 alkaen.

  Illan viimeiset lähdöt linjalla M2 Mellunmäestä länteen päättyvät jatkossa joka päivä Tapiolaan, eli viimeiset vuorot eivät enää kulje Matinkylään asti.

   

   

  Tietolähde: hsl.fi

  Previous