Înapoi

Reguli de Folosire a Transportului Public în Timpul Pandemiei de Coronavirus

Noul Coronavirus (COVID-19) se poate răspândi foarte rapid, motiv pentru care trebuie să luăm măsuri de precauție pentru a ne proteja atât pe noi, cât și pe cei din jur.

Urmărește îndeaproape mesajele trimise de Moovit în Secțiunea Alerte din aplicație și acordă atenție anunțurilor făcute de autoritățile locale și operatorii de transport.

Ia măsurile de protecție necesare, recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, mai ales când călătorești cu mijloacele de transport public.

 

  1. Dezinfectează-ți mâinile frecvent

Știm că nu este posibil să te speli pe mâini cu apă și săpun în autobuz, însă gelurile antibacteriene pe bază de alcool sunt o metodă eficientă de a te curăța pe mâini și este în special necesar să le folosești frecvent când circuli cu mijloace de transport public și atingi tot felul de suprafețe.

 

  1. Păstrează distanța față de alte persoane

Este recomandat să păstrezi o distanță de 1 metru față de alți pasageri. Aceasta este o distanță de siguranță care contribuie la scăderea șanselor de a respira particulele expirate de alte persoane.

 

  1. Evită atingerea ochilor, nasului și a gurii

Această precauție este strâns legată de prima și este foarte importantă atunci când folosești mijloacele de transport public unde mâinile tale ating multe suprafețe care pot fi contaminate. Ochii, nasul și gura sunt zonele prin care un virus poate pătrunde cel mai ușor în corp după ce a fost contactat de pe o suprafață. 

 

  1. Acoperă-ți gura când tușești sau strănuți

Poți proteja nu doar pe tine, ci și pe cei din jur acoperindu-ți gura și nasul cu cotul atunci când strănuți sau tușești, mai ales atunci când te afli în aer liber sau în preajma altor persoane. Ține minte că folosind cotul în locul palmei eviți răspândirea virusurilor prin atingerea de suprafețe (bare, butoane sau balustrade)

 

 

 

Tu călătorești (în siguranță), noi ghidăm

Anterior