Τα Self-driving αυτοκίνητα είναι μόνο η αρχή. Εδώ είναι πώς η επανάσταση της κινητικότητας θα εξελιχθεί!

February 26, 2017

  Στη συνεχή προσπάθειά μας για να σας κρατήσουμε ενήμερους με έργα, τις ιστορίες και τις τάσεις από όλο τον τομέα των μεταφορών, αυτό το μήνα σας φέρνουμε μια συντομευμένη εκδοχή των παρατηρήσεων του CEO του Moovit Nir Erez σχετικά με τη κινητικότητα.

  Λίγα έχουν αλλάξει στην εμπειρία της αστικής κινητικότητας για τον περασμένο αιώνα, εκτός ίσως από το ότι σήμερα περισσότεροι επιβάτες από ποτέ αισθάνονται το βάρος του συνωστισμού. Ο Erez πιστεύει ότι μια γρήγορη επανάσταση μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα αλλάξει πολλά από αυτά που γνωρίζουμε για την αστική κινητικότητα. Δηλώνει, ‘’Οι ανεπάρκειες της κυκλοφοριακής συμφόρησης, της ρύπανσης και του χώρου στάθμευσης θα κατακτηθεί από τεχνολογικές καινοτομίες όπως Google, Tesla, Uber και την εταιρεία μου, Moovit. Αυτές οι εταιρείες και άλλες φέρνουν την επανάσταση στην αστική κινητικότητα με τρόπους αδιανόητους σε σχέση με πριν από λίγα χρόνια.” Ο Erez μας βοηθάει να απεικονίσουμε αυτές τις αλλαγές μέσω της Moovit στοίβας αστικής κινητικότητας, στην ουσία μια απλή στοίβα τεχνολογίας, με τις αλλαγές επί το πλείστον να εμφανίζονται στα κορυφαία στρώματα, αλλά όχι στα χαμηλότερα επίπεδα.

  Urbanstack

  Ο κόσμος της κινητικότητας σύμφωνα με τον Erez

  Η βάση είναι η φυσική υποδομή – δρόμοι από μητροπολιτικές περιοχές, γέφυρες, σιδηροδρομικοί σταθμοί, μετρό, στάσεις λεωφορείων και χώροι στάθμευσης. Σε παλαιότερες πόλεις, το στρώμα των υποδομών δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες. Συγκρίνετε ένα χάρτη του μετρό της Νέας Υόρκης το 1948 με έναν σημερινό και θα δείτε μικρή διαφορά. Σημειώστε ότι αυτό το φυσικό στρώμα θα προσαρμοστεί με τον χαμηλότερο ρυθμό; με αλλαγές όπως υποστήριξη οδών ταχείας κυκλοφορίας και διασταυρώσεις χωρίς στάσεις που τελικά θα συμβούν. Αυτό θα επιτρέψει την ομαλή σύνδεση μεταξύ της προσωπικής μεταφοράς και τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

  Επόμενο είναι το στρώμα με κανόνες. Αυτό περιλαμβάνει δρομολόγια λεωφορείων, τα όρια ταχύτητας, τις άδειες, τις άδειες και τις τιμές. Αυτό το στρώμα, επίσης έχει μείνει στατικό για περίπου 50 χρόνια, αλλά αυτό θα αλλάξει. Οι κανόνες του στρώματος θα γίνουν δυναμικοί. Θα περάσουν οι ημέρες του να πάρει κάποιος την εκπαίδευση για εγχειρίδιο οδηγού στη DMV. Αντ ‘αυτού, ο Nir πιστεύει ότι “…ένα λειτουργικό σύστημα (OS) θα συνδέσει όλα τα οχήματα, επιβάτες και τις υποδομές. Αυτό το λειτουργικό σύστημα θα καθορίσει ποια οχήματα θα μετακινηθούν σε ποιους χώρους με ποια ταχύτητα και για ποια τιμή, ποιος έχει προτεραιότητα σε διασταυρώσεις, ποιος επιβιβάζεται και αποβιβάζεται στο σωστό μέρος. Οι δρόμοι θα τιμολογούνται και τα οχήματα θα δρομολογούνται να δίνουν προτεραιότητα σε υψηλότερη πυκνότητα και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. “

  Το τρίτο στρώμα είναι τα οχήματα που μεταφέρουν ανθρώπους. Ανεξάρτητα από μια σειρά από βελτιώσεις, τα οχήματα σήμερα παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητα από τη δημιουργία τους. Τα αυτοκίνητα θα γίνουν συνδεδεμένα, ηλεκτρικά, χωρίς οδηγό, και τελικά θα αποκτήσουν νέες μορφές. Έχουμε ήδη δει αυτό το έργο να ξεκινάει σε εταιρείες όπως η Google, Tesla και Uber που δοκιμάζουν νέες τεχνολογίες καθημερινά στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις. Όταν αυτή η πτυχή της επανάστασης της αστικής κινητικότητας υλοποιηθεί πλήρως, οι άνθρωποι θα εξετάσουν την κινητικότητα ως υπηρεσία και όχι μόνο μια βόλτα ή μετακίνηση σε ένα προσωπικό αυτοκίνητο, ταξί ή μέσο μαζικής μεταφοράς.

  Στο ανώτερο στρώμα της αστικής κινητικότητας είναι το περιβάλλον επιβάτη– αυτό είναι το πώς αλληλεπιδρούμε μαζί του και καταναλώνουμε την κινητικότητα. Εδώ, η επανάσταση είναι πιο εμφανής. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν εφαρμογές κοινής χρήσης στη μετακίνηση με τα smartphones τους, σχεδιασμένες διαδρομές μετακίνησης μέσω GPS, με πιο ακριβή συλλογή δεδομένων μέσω crowdsourcing. Οι αλλαγές εδώ θα κινηθούν σύντομα βαθύτερα μέσα στη στοίβα και θα ξεκλειδώσουν τη πραγματική αξία για τις κοινότητες όσο και για τους καταναλωτές. Αυτές οι τεράστιες αλλαγές στην στοίβα της αστικής κινητικότητας θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω από τα Big Data. Ο Erez προσθέτει, ‘’Ακριβώς όπως το 10χρονο παιδί με ένα smartphone έχει περισσότερες πληροφορίες σήμερα από ό,τι είχαν οι ηγέτες του κόσμου πριν από μια δεκαετία, οι πόλεις και οι δήμοι θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα σε ποσότητες που ποτέ πριν δεν είχαν φανταστεί.” Σήμερα, συστήματα με αισθητήρες και smartphone παρέχουν ακριβή δεδομένα και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που μπορούν να ενημερώσουν όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και της διαχείρισης της αστικής κινητικότητας. Είναι απλά θέμα χρόνου πριν οι δήμοι ενσωματώσουν αυτά τα συστήματα ως μέρος του σχεδιασμόυ της έξυπνης πόλης σε όλο τον κόσμο.

  Χάρη στα 50 εκατομμύρια+ χρήστες της δωρεάν εφαρμογής Moovit και την καταπληκτική Mooviter κοινότητά μας, έχουμε συγκεντρώσει δισεκατομμύρια σημεία δεδομένων κάθε εβδομάδα και είναι “Αυτός ο θησαυρός των δεδομένων αστικής κινητικότητας που θα στηρίξει τελικά την επόμενη γενιά της κινητικότητας ως υπηρεσίας.” Αυτή η μεγάλη συλλογή δεδομένων, η μέτρηση και η ανάλυση θα βοηθήσει τους δήμους στον κόσμο με τρόπους που πριν ήταν ασύλληπτοι ακόμα και μόλις πριν από πέντε χρόνια. Αυτό είναι ένα ταχέως κινούμενο τρένο που απλά με τη συμβολή των τοπικών γνώσεων τους, 150.000 Mooviters έχουν ήδη κατανοήσει και επιβιβάστηκαν έτσι ένα τεράστιο ευχαριστώ σε αυτούς!

  Η επανάσταση της κινητικότητας πλησιάζει. Γίνετε μέρος αυτής της επανάστασης, με το να γίνετε μέλη της Κοινότητας Mooviter εδώ. Αν είστε ήδη μέρος της Mooviter Κοινότητας, παρακαλώ μοιραστείτε αυτό το ενημερωτικό δελτίο με τους φίλους και την οικογένειά σας και εμπνεύστε τους να εμπλακούν στην τοπική τους κοινότητα.

  Διαβάστε το πλήρες άρθρο αποκλειστικά στο Linkedin (στα Αγγλικά)

  Previous