Ρίχνουμε φως στην καθοδήγηση στην πόλη

January 22, 2017

  Η Πόλη – Guadalajara
  Catedral_de_Guadalajara_y_kiosko
  Καθεδρικός της Guadalajara

  Η πόλη που επικεντρωνόμαστε αυτό το μήνα είναι η Guadalajara, η πρωτεύουσα της μεξικανικής πολιτείας Jalisco. Γεωγραφικά, η Guadalajara είναι ελαφρώς πιο κοντά στην δυτική ακτή του Μεξικού, περίπου 550 χιλιόμετρα από την Πόλη του Μεξικού και ενσωματώνει ένα μεγάλο μέρος του πολιτισμού για τον οποίο το δυτικό τμήμα της χώρας είναι διάσημο. Μόλις το Μεξικό κέρδισε την ανεξαρτησία του από την Ισπανία το 1821 η Guadalajara απόλαυσε μια περίοδο οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, η οποία συνεχίστηκε καθ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα. Το πρώτο βιομηχανικό πάρκο της πόλης χτίστηκε το 1940 και σήμερα η Guadalajara είναι ακόμα γνωστή για τις μεγάλες βιομηχανίες της στο τομέα πληροφορικής και στις κατασκευές. Ως εκ τούτου, η πόλη είναι μερικές φορές γνωστή ως Silicon Valley του Μεξικού. Στα Αραβικά της Ανδαλουσίας Guadalajara σημαίνει ποτάμι ή κοιλάδα από πέτρες. Φαίνεται ότι η πόλη διακρίνεται για τα πολλαπλά ψευδώνυμα όπως επίσης είναι γνωστή ως το μαργαριτάρι της Δύσης, επειδή διατηρεί πολλές από τις αγροτικές παραδόσεις του Jalisco ζωντανές. Αυτές οι παραδόσεις περιλαμβάνουν εξαγωγές της παγκοσμίου φήμης τεκίλας και της μουσικής Mariachi, καθώς και την προσέλκυση από μεγάλα πλήθη για τις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και την έκθεση βιβλίου. Η μητροπολιτική περιοχή της Guadalajara καλύπτει επιπλέον επτά δήμους με συνολικό πληθυσμό περίπου 4,4 εκατομμύρια άτομα, γεγονός που καθιστά την πόλη τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη στη χώρα. Οι κάτοικοι όλης της περιοχής κάνουν χρήση ραμ, μετρό, τρένο, BRT, γραμμές τρόλεϊ και το δημόσιο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων για να περιηγηθούν στη πολιτιστικά πλούσια πόλη τους.

  Ένα κοινό έργο του Πανεπιστημίου και του Moovit για να βελτιώσουν τις πληροφορίες δημόσιας συγκοινωνίας για ολόκληρη τη πόλη τους

  Η Guadalajara είναι ήδη διαθέσιμη στην εφαρμογή εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα αλλά οι πληροφορίες για την πόλη είχαν ανάγκη από ενημέρωση. Ωστόσο, λίγες καταγεγραμμένες πληροφορίες είναι άμεσα διαθέσιμες, που σημαίνει ότι ήταν απίστευτα δύσκολο να βελτιωθεί η πληροφόρηση για την πόλη. Εμπνευσμένος από το έργο συνεργασίας μεταξύ Tec de Monterrey in Puebla και Moovit πέρυσι, ο καθηγητής Τεχνολογίας Domingo Coss αποφάσισε ότι ήταν καιρός να αναλάβει δράση! Οι φοιτητές του στο Tec de Monterrey στη Guadalajara θα βελτίωναν την ποιότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών που διατίθενται για το πολύπλοκο σύστημα συγκοινωνίας της πόλης. Όπως περιέγραψε τις δυνατότητες του προγράμματος συνεργασίας για τα δεδομένα της συγκοινωνίας “…επιτρέποντας μεγαλύτερη γνώση στους φοιτητές μας σχετικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η οποία θα οδηγήσει σε καλύτερες υπηρεσίες με τη μείωση της αναμονής και των χρόνων μετεπιβίβασης στη μητροπολιτική περιοχή μας.”

  image (17)

  Φοιτητές από το Tec de Monterrey στη Guadalajara γιορτάζουν την ολοκλήρωση του έργου

  Συνολικά, 88 φοιτητές τεχνολογίας συμμετείχαν. Λόγω του γεγονότος ότι οι πληροφορίες που απαιτούνταν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες, ο καθένας ταξίδεψε στις διάφορες γραμμές συγκοινωνίας στην πόλη, από την αφετηρία στον προορισμό για να επιβεβαιώσει την ακριβή πορεία των γραμμών, στη συνέχεια έκαναν τις απαραίτητες αλλαγές στα δεδομένα που περιέχονται στη βάση δεδομένων του Moovit. Ο Minoru Kaneko, ένας από τους φοιτητές που ταξίδεψαν στις γραμμές των λεωφορείων της πόλης για να επιβεβαιώσει τη διαδρομή του λεωφορείου,αναφέρει σχετικά με την εμπειρία του, ‘’Είδα την πόλη από διαφορετικές οπτικές γωνίες και ήταν διασκεδαστικό να συναντήσω διάφορους νέους ανθρώπους.” Επιπλέον σε αυτό το μεγάλο κατόρθωμα, οι μαθητές σχεδίασαν τα δικά τους t-shirts για το έργο, ερεύνησαν την ευκαιρία που υπάρχει για το Moovit στην Guadalajara, ξεκίνησαν μια εκστρατεία μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των σπουδαστών σχετικά με την εφαρμογή, ακόμα δημιούργησαν βίντεο εκμάθησης για να μπορεί κάποιος να απολαύσει τα μέγιστα χρησιμοποιώντας το Moovit στην Guadalajara. Το φινάλε του έργου ήρθε με τη μορφή μιας μεγάλης εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι οι 88 φοιτητές έλαβαν πτυχία από το Moovit και συστατικές επιστολές από τον Διευθυντή του Πανεπιστημίου για τα επιτεύγματα και τη συμβολή τους στην κοινωνία της Guadalajara. Λαμβάνοντας υπόψη το έργο ως ένα μέσο για να γίνουν οι δημόσιες μεταφορές πιο προσιτές, ένας άλλος φοιτητής, η Ana Marlen Isidro Aldana, μας εξήγησε, “Γνωρίζοντας ότι βοηθάς είναι ένα απίστευτο συναίσθημα και ακόμα περισσότερο αν γνωρίζεις ότι οι συνεισφορές που κάνεις έχουν ένα πολύ θετικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων μιας από τις σημαντικότερες πόλεις της χώρας. ”

  image (18)
  Δίπλωμα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα

  Αν και δεν είναι από την πόλη, ο Aldana περιγράφει το αντίκτυπο του έργου στα προσωπικά σχέδια ταξιδιού του, ‘’Όταν έφτασα στην Guadalajara χρησιμοποιούσα μόνο ταξί ή uber, αλλά συνειδητοποίησα ότι εκτός από το γεγονός ότι μερικές φορές ήταν μια περιττή δαπάνη, δεν ήθελα να είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για να ταξιδεύουν παντού. Ήθελα επίσης να μάθω περισσότερα μέρη στην Μητροπολιτική Περιοχή της Guadalajara, έτσι ήξερα ότι θα πρέπει να μάθω να χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη. Τώρα αισθάνομαι βέβαιος να περιηγηθώ στην πόλη με το Moovit ως εργαλείο μου.”

  Σας έχουν εμπνεύσει οι φοιτητές της Guadalajara;
  Μάθετε περισσότερα σχετικά με το Πρόγραμμα του Moovit για Πανεπιστήμια και πώς μπορείτε να συμμετέχετε

  Previous