Προωθούμε τη Κοινότητα Mooviter σε όλη τη χώρα

April 24, 2017

  Η πόλη – Campo Grande

  Campo Grande.jnp

  Η Campo Grande είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας της Mato Grosso do Sul, που βρίσκεται κεντρικά, στα δυτικά της Βραζιλίας, στα σύνορα της χώρας με τη Βολιβία και την Παραγουάη. Η πόλη έχει πληθυσμό περίπου 800.000 και κάθε χρόνο οι κάτοικοι της πόλης μαζεύονται για να γιορτάσουν το Festa Junina – μια εκδήλωση για την γέννηση του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, η οποία ιστορικά σχετίζεται με το Ευρωπαϊκό Midsummer τον Ιούνιο. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν τοπικά εδέσματα, φωτιές και συμμετέχουν σε ομαδικούς χορούς.

  Ο Πρεσβευτής

  Ο Leonardo άρχισε το ταξίδι του στην Mooviter Κοινότητα, τον Ιούνιο του 2015, όταν παρατήρησε ένα μήνυμα από έναν από τους ιδρυτές της Mooviter Κοινότητας της Βραζιλίας, τον Cristiano, σε ένα φόρουμ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης Campo Grande. Ο Leonardo παραδέχεται ότι στην αρχή, επειδή δεν ήταν από την πόλη, ο ίδιος δεν ήταν σίγουρος πώς θα μπορούσε να βοηθήσει. Εκείνη την εποχή είχε ζήσει στην πόλη για 18 μήνες μόνο, αλλά ο Leonardo σύντομα κατάλαβε ότι είχε πολλά να συνεισφέρει στο έργο χαρτογράφησης. ‘’Έλαβα την πρόσκληση μέσω email και χαρτογράφησα τη γραμμή που χρησιμοποιούσα για να πάω στο κολέγιο μου, την ίδια ημέρα. Καθυστέρησα ακόμα να πάω σε ένα πάρτυ επειδή ενδιαφέρθηκα τόσο πολύ για τη χαρτογράφηση!’’ Ο Leonardo, δημοσίευσε σε μια σελίδα στο Facebook για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Campo Grande προσκαλώντας άλλους να βοηθήσουν στις προσπάθειες χαρτογράφησης. Λίγο μετά, αρκετοί νέες εθελοντές συμμετείχαν στο πρόγραμμα για τη χαρτογράφηση των γραμμών δημόσιας συγκοινωνίας της Κάμπο Γκράντε μέσα σε λίγες εβδομάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2015. Η ‘’συμμορία’’ σχεδίασε να λανσάρει τις στατικές πληροφορίες για τη Κάμπο Γκράντε στην εφαρμογή Moovit, την επέτειο της καθιέρωσης της πόλης στις 28 Αυγούστου, η ομάδα ολοκλήρωσε την αποστολή τους γρήγορα μέχρι τις 23 Αυγούστου, ένας καλός λόγος για να το γιορτάσει!

  Στη Κάμπο Γκράντε έγινε μια επίσημη συνεργασία μεταξύ του Moovit και του τοπικού φορέα συγκοινωνίας, ο οποίος εγγυήθηκε για την εισαγωγή πληροφοριών στην εφαρμογή, σε αυτό το σημείο ορισμένοι μπορεί να θεωρήσουν την αποστολή τους ολοκληρωμένη, αλλά όχι ο Leonardo. Ο αφοσιωμένος Πρεσβευτής αποφάσισε να χαρτογραφήσει ενεργά και να συμβάλει σε άλλες πόλεις σε όλη τη Βραζιλία. Κατά τους τελευταίους 18 μήνες ο Leonardo έχει προσθέσει άλλες 16 πόλεις στο ρεπερτόριο των έργων πόλης που συμβάλλει. Τι τεράστιο αντίκτυπο που έχει στην αποστολή της Κοινότητας Mooviter για τη βελτίωση της πρόσβασης στις πληροφορίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους Βραζιλιάνους συμπολίτες του! Υπάρχουν κάποιες πόλεις όπου η απόκτηση των αναγκαίων πληροφοριών για τη χαρτογράφηση των οδών συγκοινωνίας είναι ιδιαίτερα δύσκολη. ‘’Σίγουρα, δεν υπήρχε μεγαλύτερη πρόκληση για μένα από το λανσάρισμα της πόλης Πόρτο Βέλο (την πρωτεύουσα της πολιτείας Rondônia της Βραζιλίας, στην άνω λεκάνη του Αμαζόνιου). Έπρεπε να συγκεντρώσουμε κάθε κομμάτι των πληροφοριών, εκτός από την επικοινωνία με το δημαρχείο της πόλης, να πάρουμε τα δρομολόγια των γραμμών και στο τέλος … οι οργανισμοί συγκοινωνίας σταμάτησαν να λειτουργούν και μια νέα διοίκηση ανέλαβε, με πολλές αλλαγές στις γραμμές.’ εξηγεί ο Leonardo.

  Οι προσπάθειες του Λεονάρντο δεν περιορίζονται μόνο στην χαρτογράφηση στον Επεξεργαστή. Για παράδειγμα, ήταν ένας από τους πρώτους που κατανόησαν την αξία των ομάδων στο Facebook για την προσέλκυση νέων εθελοντών στο έργο χαρτογράφησης για άλλες πόλεις σε όλη τη Βραζιλία. Μας λέει, ‘’Αυτές οι ομάδες ενώνουν τους Mooviters και τους χρήστες της εφαρμογής σε ένα μέρος. Μέσα από την ομάδα, ο χρήστης έχει ένα άμεσο τρόπο για να αναφέρει ένα πρόβλημα με τα στατικά δεδομένα, και αυτό είναι καλό για τους Mooviters πάρα πολύ, δεδομένου ότι μπορούν να κάνουν διορθώσεις αμέσως.’’ Επιπλέον, ο Leonardo είναι μέλος πολλών συνεργατικών ομάδων WhatsApp, και βοηθάει στη διαχείριση των πληροφοριών που συγκεντρώνονται σχετικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε 16 πόλεις, δημιουργεί χάρτες γραμμών για τις πόλεις, εκπαιδεύει νέους Mooviters πώς να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα επεξεργασίας, δημιουργεί ειδοποιήσεις γραμμής για να ενημερώνει τους χρήστες της εφαρμογής για αλλαγές στον τομέα της υπηρεσίας, ακόμη και την προσθήκη πληροφοριών σχετικά με το κόστος ταξιδιού με κάρτα για την εφαρμογή σε κάθε νέα πόλη. Τι κάνει το Leonardo τόσο αφοσιωμένο; Εξηγεί ότι γι ‘αυτόν, το πιο ευχάριστο στοιχείο είναι το να είσαι μέλος της κοινότητας. Ο ίδιος εξηγεί: ‘’Είστε ευπρόσδεκτοι σαν ένα μέλος της οικογένειας και χτίζουμε φιλίες μέσω της χαρτογράφησης.’’

  Ο Leonardo είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της Κοινότητας Mooviter και έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη και την επιτυχία στη Βραζιλία, και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι αυτή η ανάπτυξη που τον εμπνέει για να συνεχίσει να συμβάλλει.

  Νιώθετε έμπνευση; Μάθετε περισσότερα για το Πρόγραμμα Πρεσβευτή.

  Previous