Răspândind Comunitatea Moovit în toată țara

April 24, 2017

  Orașul – Campo Grande

  Campo Grande.jnp

  Campo Grande este capitala statului Mato Grosso do Sul, localizat central, în vestul Braziliei, la graniţa cu Bolivia și Paraguay. Orașul are o populație de aproximativ 800,000 de locuitori, iar în fiecare an locuitorii de adună pentru sărbătorirea Festa Junina – un eveniment pentru nașterea Sfântului Ioan Botezătorul care are loc în iunie. Pe parcurusul evenimentului, participanții se bucură de bunătățurile locale, aprind focuri de tabără și se alătură grupurilor de dansatori.

  Ambasadorul

  Leonardo şi-a început călătoria în comunitatea Moovit în Iunie 2015, când a primit un mesaj de la unul din fondatorii Comunității Braziliene Moovit, Cristiano, pe un forum de transport public pentru Campo Grande. Leonardo admite că, la început, deoarece nu era născut în oraș, nu era sigur cum ar putea să ajute. În acea perioadă locuia numai de 18 luni în oraș, dar Leonardo a realizat că avea destule cunoştinţe pentru a contribui la proiectul de cartografiere. “Am primit o invitație pe email și am cartografiat linia pe care tocmai o luasem către facultate în aceeaşi zi. Din cauza asta am întârziat la o petrecere deoarece am devenit foarte interesat”. Leonardo, făcându-și curaj de la primul mesaj trimis de Cristiano, a postat pe o pagină de Facebook pentru transportul public în Campo Grando o invitație pentru ca alte persoane să se alăture proiectului. La puțin timp, câteva persoane s-au alăturat proiectului de cartografiere a liniilor de transport public în Camp Grando în câteva săptămâni din vara anului 2015. Echipa a planificat să lanseze informațiile în aplicația Moovit cu ocazia aniversării înființării orașului pe 28 august. Aceștia au reușit să realizeze misiunea cu rapiditate în data de 23 August, un bun motiv pentru a sărbători!

  În Campo Grande, un parteneriat oficial a fost realizat între Moovit și operatorul local, parteneriat ce a garantat acces la informații complete, iar unii pot considera că misiunea lor s-a terminat, dar nu și Leonardo. Ambasadorul a decis să cartografieze alte orașe din Brazilia. În ultimele 18 luni, Leonardo a adăugat mai mult de 16 orașe în repertoriul proiectelor la care își aduce contribuția. Acesta are un impact enorm asupra misiunii Comunității Moovit de a îmbunătăți accesul la informaţiile de transport public! Sunt câteva orașe unde obținerea informațiilor necesare cartografierii s-a dovedit a fi destul de dificilă. “Sigur, nu a fost o provocare mai mare pentru mine decât lansarea în aplicație a orașului Porto Velho (capitala statului brazilian Rondônia, în partea superioară a bazinului râului Amazon). A fost nevoie să obținem fiecare părticică de informație individual, contactarea primăriei, obținerea programelor de funcționare și, în final, agențiile de transport și-au încetat activitatea, iar o nouă societate a preluat transportul public cu multe modificări asupra liniilor”, explică Leonardo.

  Eforturile lui Leonardo nu s-au limita numai de la cartografierea din Editor. De exemplu, a fost primul care a înțeles valoarea grupurilor de pe Facebook și oportunitatea de a atrage noi membrii în comuniteatea Moovit din Brazilia. “Aceste grupuri unesc mai mulți utilizatori într-un singurl loc. Prin grup, utilizatorul are o cale directă la raportarea de probleme cu datele de transport, membrii din comunitatea Moovit putând să corecteze orice eroare găsită”. Adiţional, Leonardo este membru în numeroase grupuri colaborative de WhatsApp, ajutând la gestionarea informațiilor adunate în domeniul transportului public pentru 16 orașe, creând linii pentru orașe, oferă suport noilor membri și creează alerte pentru linii pentru a informa utilizatorii pentru modificările survenite, precum și adăugarea de informații despre costul cardurilor de transport pentru fiecare oraș nou. Ce-l face pe Leonardo așa dedicat? Acesta ne explică că pentru el, majoritatea plăcerii provine de la faptul că face parte dintr-o comunitate. “Ești primit ca un membru al familiei și contruiești prietenii prin cartografiere”.
  Lenardo a contribuit la succesul și creșterea Comunitați Moovit în Brazilia, acesta afirmând că această creștere îl inspiră să-și continuie contribuția.

  Te simți inspirat? Alfă mai multe despre programul de Ambasadori. 

  Previous