Studenții preiau controlul în adăugarea celui de-al 100-lea oraș de către Comunitate

December 27, 2015

  Puebla_students

  Cum sărbătorim atingerea celui de-al 100-lea oraș adăugat de Comunitatea Moovit, este necesar să spunem povestea acestui proiect special. Pe timp verii, Moovit a inițiat acest proiect de comunitate împreună cu Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey în Puebla, Mexic. Peste 40 de studenți voluntari s-au înscris la cursul de Reconstruire a Cetățeniei la Universitate care a integrat programul de cartografiere al sistemului de transport public din Puebla în planul de studiu având ca țintă creșterea participării cetățenilor în comunitate. Studenții au triumfat în maparea sistemului de transport public din Puebla în numai două luni.

  Universitatea a îmbrățișat această inițiativă de a integra proiectul de cartografiere în cursul de Reconstruire a Cetățeniei deoarece nu existau date oficiale despre sistemul de transport public în Mexic și aceasta a înțeles că prin participarea voluntarilor din cadrul universității se va oferi celor care folosesc mijloacele de transport public acces la informații prețioase.

  Acest program a oferit studenților alegerea a diferite roluri precum lider de proiect, manager de proiect sau contribuitori generali. Poziția liderului de proiect a fost luată de Brenda Plata care studiază design industrial. Ea și-a arătat interesul față de program deoarece a vrut să creeze o modalitate de a afișa public informații despre transportul în comun pentru anumite rute culturale în Puebla. Aceasta și-a exprimat această pasiune într-un mod extraordinar: “De ani buni am fost interesată de mobilitate. Este o lipsă evidentă de informație în orașul nostru. Acum că această informație este disponibilă, va ajuta locuitorii din Puebla, dar și turiștii sau studenții străini.” Brenda a fost responsabilă pentru supravegherea întregului proiect, conducerea celorlalți participanți și a fost cea care a menținut contactul cu echipa Moovit.

  Managerii de proiect – Cristian Alcorhas, Rubirena Vásques, Joseline Jimenez și Victor Cuateco – au jucat și ei un rol important în acest proiect. La începutul acestuia, studenții au trebuit să obțină informații oficiale de la guvern, iar acest lucru nu a fost o realizare mică. Aceștia au cartografiat toate liniile de transport, atât rutele oficiale cât și cele neoficiale. Fiecare participant s-a ocupat în medie de 4 linii și împreuna au adăugat peste 250 de rute pentru oraș. Un student, Daury, a elaborat experiența sa: “Mi-a plăcut proiectul deoarece am învățat rutele și locațiile unor locuri incredibile din oraș. Cel mai important este că acum știu cum să ajung acolo.”

  Echipa Moovit a fost profund impresionată de dedicarea studenților în acest proiect. Branda a notat: “A fost impresionant să vezi așa de mulți studenți entuziasmați și care să încerce să îmbunătățească mobilitatea în oraș.” Mulțumită succesului în Puebla, echipa comunității explorează ideea reporducerii acestui program în mai multe orașe din Mexico.

  Previous