Ομάδα Murcia

May 24, 2016

  Προχωράμε τώρα στη Murcia, μια πόλη στη νοτιοανατολική Ισπανία, για να ακούσουμε την ιστορία των Πρεσβευτών Κοινότητας Daniel και Sebastian. Το έργο ξεκίνησε τον Αύγουστο του περασμένου έτους όταν ο Daniel έψαχνε για μια εφαρμογή για δημόσιες μεταφορές και βρήκε το Moovit αλλά είδε ότι δεν ήταν ακόμη διαθέσιμη στη Murcia. Μέσα σε δύο μόλις μήνες, ο Daniel είχε προσθέσει όλες τις εσωτερικές γραμμές της πόλης και η Murcia προστέθηκε στην εφαρμογή. Λίγους μόλις μήνες αργότερα, ως αποτέλεσμα της αφοσίωσης του Daniel, η ομάδα Moovit τον προσκάλεσε να γίνει πρεσβευτής στη Murcia. Ο Daniel θα ξεκινήσει το κολέγιο αυτό το έτος, αλλά επίσης απολαμβάνει ποδήλατο, χαρτογραφία, και να ακούει μουσική. Αυτό που μας εκπλήσσει είναι ότι ο Daniel δεν παίρνει καν το λεωφορείο συχνά, αλλά νοιάζεται περισσότερο για τις συνεισφορές του που βοηθάνε άλλους.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Λίγο μετά το λανσάρισμα της Murcia, ο Sebastian ο οποίος αγαπά επίσης τη φωτογραφία και το να συλλαμβάνει την ομορφιά της πόλης του σε στιγμιότυπα, άρχισε να συμμετέχει στις προσπάθειες. Ενώ ο Sebastian συνδέθηκε στη κοινότητα πρόσφατα, εμπνεύστηκε από τον Daniel και έτσι άρχισαν να συμβάλουν ενεργά στις πληροφορίες για την πόλη. Του ζητήσαμε να περιγράψει μερικά από τα επιτεύγματά του μέχρι τώρα και απάντησε, ‘’Αναμφίβολα, η δύναμη να μοιράζεσαι τέτοιες πληροφορίες με άλλους, δεδομένης της περιορισμένης πληροφόρησης που υπάρχει στην περιοχή της Murcia στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι εκπληκτικό το πώς ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει από την πλευρά του.”

  Ο Daniel και ο Sebastian άρχισαν να συνεργάζονται εξαιρετικά καλά. Χρησιμοποίησαν τον Τοίχο της Κοινότητα για να ανταλλάξουν ιδέες, να χρησιμοποιούν ο ένας τις γνώσεις του άλλου για να συγκεντρώνουν πληροφορίες και να συζητήσουν την επέκταση της κάλυψης της εφαρμογής. Σε αυτό το σημείο ο Daniel ήθελε να μοιραστεί το ρόλο του Πρεσβευτής περιοχής με τον Sebastian. Αυτή η θαυμάσια διπλή προσέγγιση, σε συνδυασμό με το ανοιχτό ύφος της επικοινωνίας τους, σημαίνει ότι δεν μπορείς να σταματήσεις αυτά τα παιδιά. Ο Sebastian εξηγεί ότι από τότε που διορίστηκε ως συνεργάτης Πρεσβευτής, ‘’Η δέσμευσή μου προς την Κοινότητα έχει αυξηθεί πολύ … μπορείς να ανακαλύψεις πόσα γνωρίζεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη σου, και πόσο χρήσιμη αυτή η γνώση μπορεί να είναι για άλλους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το λεωφορείο, το τραμ και τρένα καθημερινά.”

  Ζητήσαμε από τα παιδιά να μας πουν για τα επόμενα βήματα τους και ο Daniel μας είπε, “Αυτή τη στιγμή χαρτογραφούμε για να συμπεριλάβουμε τις γραμμές της πόλης Cartagena [μια πόλη νοτιότερα της Murcia] στην εφαρμογή.” Ο Daniel διευκρίνισε σχετικά με το σχέδιό τους, “… προσπαθούμε να έχουμε όλες τις γραμμές της περιοχής χαρτογραφημένες κάτι που θα διαθέσει πληροφορίες σχετικά με τις γραμμές δημόσιων μεταφορών σε μια περιοχή 11.300 km2 και για 1.400.000 ανθρώπους.” Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για τον Daniel, τον Sebastian και για ολόκληρη την περιοχή της Murcia!

  Previous