Începutul la tot

December 21, 2016

  Orașul- João Pessoa
  În această lună, revizităm primul oraș cartografiat de Comunitatea Moovit, João Pessoa în Brazilia. Orașul este capitala statului Paraíba și este casa a aproximativ 770.000 locuitori, o șesime din populația totală a statului. Toată zona metropolitană include aproximativ 1.2 milioane de locuitori. João Pessoa este considerat unul dintre cele mai verzi orașe din lume. Acest paradis verde măsoară 7 kilometri pătrați în tot orașul și este completat de o fâșie lungă de 20km plină de plaje. João Pessoa este considerat drept al treilea oraș ca vechime din Brazilia și acest lucru este reflectat de arhitectura veche din centrul istoric al orașului. Plasat în punctul estic a zonei sudice a Oceanului Atlantic, orașul a fost poreclit drept locul unde soarele răsare pentru prima dată în America. Locuitorii orașului se bucură de transport public prin intermediul unei rețele de autobuze, trenuri și rute cu feribotul.

  joao_pessoa_-_cropped

  Ambasadorul – Vítor
  Un fan înfocat al fotbalului din statul Minas Gerais, Vítor este unul din pionierii care au cartografiat orașe utilizând platforma Moovit. Vítor, care a locuit în João Pessoa în anul 2014, a fost interesat de proiectele colaborative care vizau transportul public, dar informația nu era ușor accesibilă publicului. Acesta își amintește „Cu Moovit, posibilitatea de a face această informație disponibilă cetățenilor din João Pessoa a fost o atracție imediată“. În 2014, Vítor s-a mutat în Belo Horizonte unde și-a propus să realizeze același lucru ca în João Pessoa, dar a fost nevoit sa folosească altă tactică fiindcă Belo Horizonte este o metropolă agitată. Cu entuziasmul lui Vítor, Managerul Comunității Moovit din Brazilia a fost capabil să obțină datele de transport oficiale de la cei doi operatori, BHTrans și SINTRAM.

  João Pessoa și Belo Horizonte au fost numai începutul pentru zilele de glorie ale lui Vítor, acesta făcând parte din 6 echipe de cartografiere care acoperă zeci de orașe. Acesta a explicat că este inspirat de posibilitatea de a oferi informații precise și detaliate populației fiecărui oraș. În aceste două orașe, de exemplu, au fost disponibile și informații referitoare la stațiile unde liniile au oprit. Pe parcursul celor trei ani, Vítor a înfruntat câteva dificultăți la cartografiere, de exemplu, lipsa informațiilor pentru anumite linii, fapt ce a dus la folosirea abilităților sale de deducție. Uneori, când acestea nu sunt îndeajuns, Vítor este destul de dedicat taskului încât călătorește în unele orașe unde cartografierea se dovedește a fi dificilă! Deși ocupă foarte mult timp, acesta se declară norocos fiindcă a avut ocazia de a face acest lucru de două ori deja în câteva luni. Remarcabilul Ambasador cartografiază momentan un alt oraș în statul Minas Gerais și nu se oprește deloc deoarece acesta are în plan și orașul Sete Lagoas din Belo Horizonte. Pentru dedicarea ta în aducerea informațiilor de transport direct în mâinile a mii de perosane, îți mulțumim și sperăm ca visul tău de a crea un almanah cu toate campionatele de fotbal din Minas Gerais să se adeverească!

  Îți urăm cel mai fericit Crăciun și un an nou glorios, din partea echipei Moovit.

  Previous