To σύνολο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του

February 26, 2017

  Τα Νησιά – Η Δημοκρατία της Μάλτας
  Malta.image

  Η Μάλτα είναι ένα αρχιπέλαγος (μια ομάδα νησιών), που βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα, μεταξύ Τυνησίας και Ιταλίας. Το έθνος αποτελείται από σύνολο δεκαοκτώ νησιά, αλλά μόνο τα τρία μεγαλύτερα νησιά, Gozo, Comino και η Μάλτα κατοικείται. Η Μάλτα έχει μια πλούσια και ποικίλη κουλτούρα, η οποία πηγάζει από τη στρατηγική της θέση κατά μήκος αρκετών αρχαίων και μεσαιωνικών εμπορικών δρόμων. Η διαφορετική κουλτούρα είναι σε πλήρη θέαση στην πρωτεύουσα Βαλέτα, όπου, μεταξύ άλλων, 320 μνημεία ενσαρκώνουν την αστική, θρησκευτική, καλλιτεχνική και στρατιωτική ιστορία της χώρας στην συνωστισμένη πόλη. Το δίκτυο μεταφορών αποτελείται από λεωφορεία και πλοία που μεταφέρουν επιβάτες μεταξύ των τριών κατοικημένων νησιών.

  Οι Mooviters  
  image1 (4)
  Οι φίλοι μαζί ένα βράδυ στο Μιλάνο

  Η Έλενα σπουδάζει Ιατρική Βιοτεχνολογία στο Μιλάνο της Ιταλίας και απολαμβάνει τον επιλεγμένο τομέα των σπουδών της. Όταν ολοκληρώσει τις σπουδές της, το όνειρό της είναι να γίνει ένας επιστημονικός ερευνητής. Η Έλενα έχει επίσης ένα πάθος για τα ταξίδια, “μου αρέσει να ανακαλύπτω τον πολιτισμό από τα μέρη που πηγαίνω και να ψάχνω για κρυμμένα κομμάτια τέχνης’’, μας ενημέρωσε. Στην πραγματικότητα ενώ ταξίδευε, είδε για πρώτη φορά την πραγματική αξία που έχει μια υπηρεσία όπως το Moovit όταν θες να πλοηγηθείς σε μια ξένη χώρα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2015, η Έλενα ταξίδευε με φίλους γύρω από τα νησιά της Μάλτας, με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, αξιοποιώντας τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες. Ωστόσο, υπήρξαν περιπτώσεις που η ομάδα είχε προβλήματα επειδή εκείνη την εποχή τα τοπικά δρομολόγια και οι πληροφορίες διαδρομών δεν είχαν βελτιστοποιηθεί για το smartphone της. Η Έλενα έχει φίλους που είναι εξαιρετικά ενεργοί στην Κοινότητα Mooviter οι οποίοι είχαν αναφέρει τον Επεξεργαστή Moovit και είχαν περιγράψει τη διαδικασία χαρτογράφησης σε αυτή. Αμέσως είδε μια ευκαιρία για να φέρει περισσότερες γνώσεις απευθείας στους κατοίκους των νησιών και σε κάθε επισκέπτη σαν τον εαυτό της που θα επωφεληθούν αν είναι καλύτερα ενημερωμένοι για την τοπική δημόσια συγκοινωνία. Ίσως, αν οι ταξιδιώτες έχουν αυτή τη γνώση άμεσα διαθέσιμη, μπορούν να επιλέξουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο.

  Η Elena, αν και είναι μια αρκετά απασχολημένη φοιτήτρια, κατά κάποιο τρόπο βρήκε χρόνο μεταξύ των σπουδών της και του προγράμματος των εξετάσεων της για να χαρτογραφήσει μερικά δρομολόγια την εβδομάδα. Συνέβαλε συνεχώς για σχεδόν ένα χρόνο, αποδεικνύοντας ότι ο καθένας μπορεί να βρει πράγματι χρόνο να συμβάλει σε κάθε εθελοντικό έργο της επιλογής τους, εφόσον το επιθυμούν. ’’Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να βρει την ακριβή τοποθεσία των στάσεων.” όπως μας ενημέρωσε η Έλενα. Το δίκτυο λεωφορείων της Μάλτας και μόνο περιλαμβάνει περισσότερες από 2.000 στάσεις λεωφορείων σε όλα τα νησιά, για αυτό είναι να απορεί κανείς που η Έλενα έπρεπε να αφιερώσει ένα εκτεταμένο χρονικό διάστημα για να επαληθεύσει την ακριβή τοποθεσία των στάσεων των λεωφορείων. Ανεξάρτητα από την πρόκληση, η Έλενα κατέκτησε τελικά το έργο και βρήκε μια ποικιλία συμπληρωματικών μεθόδων για την επιβεβαίωση της θέσης των στάσεων.

  Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Έλενα ήταν έξω με μερικούς φίλους απολαμβάνοντας μερικές μπύρες όταν το πρόγραμμα χαρτογράφησης της ήρθε στη συζήτηση. Ένας φίλος, ο Islam, έδειξε τρομερό ενδιαφέρον. Αποδεικνύεται ότι μαζί το ζεύγος των φίλων έγινε μια ανίκητη ενωμένη δύναμη αφού χαρτογράφησαν τις τελικές διαδρομές της Μάλτας σε μόλις μία εβδομάδα! Ο Islam η Έλενα και μερικοί από τους άλλους φίλους τους, σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη Μάλτα και πάλι αργότερα αυτό το έτος, αλλά αυτή τη φορά θα είναι σε θέση να περιηγηθούν στα νησιά με άνεση. Το ζευγάρι είναι επίσης κινητοποιημένο να χαρτογραφήσει άλλες πόλεις. Ο Islam, ο οποίος ξοδεύει πολύ χρόνο στην Αίγυπτο κάθε χρόνο, έχει ήδη ξεκινήσει τη χαρτογράφηση διαδρομών μέσα και γύρω από το Κάιρο, και η Έλενα μας είπε ότι θα συμβάλει στο Μιλάνο γιατί, “..της. αρέσει αυτό το παγκόσμιο πρόγραμμα. Ζω σε μια πόλη όπου η κυκλοφορία είναι βαριά και το Moovit μπορεί να βοηθήσει να βελτιστοποιηθούν τα ταξίδια του καθενός.”

  Στους πρωταθλητές της διαφάνειας των ταξιδιών στη Μάλατα, Έλενα και Islam, σας χαιρετούμε!

   

  Previous