Întregul este mai mare decât suma părților sale

February 23, 2017

  Republica din Malta
  Malta.image

  Malta este un arhipelag (un lanț de insule) localizat în Marea Mediterană, între Tunisia și Italia. Națiunea este compusă dintr-un total de optsprezece insule, dar numai trei insule dintre cele mai mari, Gozo, Comino și Malta, sunt locuite. Malta are o bogată și variată cultură, care provine din locația strategică de-a lungul mai multor rute comerciale antice și medievale. Cultura diversă este evidențiată cel mai bine în capitala Valletta unde, pe lângă altele, 320 de monumente întruchipează istoria civilă, religioasă, artistică și militară a țării într-un oraș compact. Transportul public este compus din autobuze și feriboturi.

  Mooviterii
  image1 (4)

  Cei doi prieteni împreună în Milano

  Elena studiază Biotehnologia Medicală în Milano și se bucură domeniul ales de studiu. Când va termina studiile, visul acesteia este să devină Cercetător Științific. Elena are și o pasiune pentru călătorit: “Îmi place să descopăr cultura diverselor locaţii pe care le vizitez și caut piese de artă ascunse.”, ne-a spus aceasta. De fapt, când a călătorit pentru prima dată, aceasta observat valoarea adevărată al unui serviciu precum Moovit când călătorești într-o țară străină. Pe parcursul verii din 2015, Elena a călătorit cu prietenii în insulele malteze folosind transportul public. Totuși, au fost momente în care grupul a avut ceva dificultăți deoarece în acel moment programul de funcționare și informaţiile rutelor nu erau optimizate pentru smartphone-ul acesteia. Elena are prieteni care sunt destul de activi în Comunitatea Moovit care au menționat această platformă și i-au explicat procesul de cartografiere. Aceasta a văzut instant o oportunitate de a aduce mai multă informație cetățenilor insulelor și turiștilor care ar beneficia de un sistem de transport public mai bine documentat. Poate, dacă această informație ar fi mult mai accesibilă și cunoscută de călători, aceștia ar putea alege să folosească transportul public și nu mașina personală.

  Elena, un student ocupat, a găsit cumva timpul să cartografieze câteva rute pe săptămână. Aceasta a contribuit constant și fără echivoc aproape un an, demonstrând că oricine poate găsi timpul necesar pentru a-și aduce contribuția asupra oricărui proiect de voluntariat sau civic, dacă aceștia doresc acestui lucru. “Cea mai mare provocare a fost să găsim locațiile exacte ale stațiilor.”, ne-a spus aceasta. Rețeaua de autobuze din Malta are peste 2000 de stații, deci nu există îndoială de dificultățile întâmpinate de Elena la găsirea exactă a locațiilor. În ciuda acestei provocări, Elena a reușit să treacă peste dificultăți și a găsit o nouă modalitate de a confirma locațiile stațiilor.

  La începutul acestui an, Elena își petrecea timpul liber alături de câțiva prieteni bucurându-se de câte o bere când proiectul ei de cartografiere a devenit un subiect de conversație. Islam, unul dintre prieteni, a devenit inspirat de eforturile Elenei, așa că acesta i s-a alăturat, formând o echipă puternică care a terminat de cartografiat rutele rămase într-o săptămână! Islam, Elena și alți prieteni au în plan sa viziteze din nou Malta anul acesta, dar de data aceasta vor putea explora insulele liniștiți. Echipa a devenit motivată să cartografieze și alte orașe. Islam, care petrece un timp considerabil în Egipt , a început deja să cartografieze rutele din Cairo, iar Elena ne-a confirmat că va contribui în Milano deoarece îi place acest proiect global și cum trăiește într-un oraș aglomerat, știe că Moovit poate ajuta la optimizarea călătoriilor tuturor cetățenilor.

   

  Pentru campionii transportului din Malta, Elena și Islam, vă salutăm!

   

  Previous