Ένας στρατιώτης σε αποστολή

April 25, 2016

    Τον Φεβρουάριο του 2015, η ομάδα του Moovit ήταν σε θέση να συγκεντρώσει αρκετές πληροφορίες για να ξεκινήσει την υπηρεσία στην 6η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Βουκουρέστι. Τα δεδομένα της πόλης έγιναν προσβάσιμα για τους χρήστες της εφαρμογής της πόλης και αυτοί ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Χρησιμοποίησαν την εξοικείωσή τους με τις τοπικές διαδρομές μεταφοράς για να τελειοποιήσουν τις πληροφορίες. Μέσα σε ένα μήνα από το λανσάρισμα του Βουκουρεστίου, το μέλος της Κοινότητας Cosmin χαρτογράφησε την πόλη του Arad, ακολούθησε ο Darius ο οποίος πρόσθεσε τη Cluj-Napoca και οι πόλεις συνέχισαν να ρέουν. Η Πρεσβευτής Κοινότητας Mihaela από το Βουκουρέστι η οποία έχει επίσης γίνει απαραίτητη για τη δημιουργία νέων πόλεων της Ρουμανίας στην εφαρμογή, συνέβαλε επίσης στο μεγαλείο της Κοινότητας. Χάρη στις συλλογικές προσπάθειες της ομάδας μέσα στους 14 μήνες από την έναρξή της Κοινότητας της Ρουμανίας, κατά μέσο όρο μία νέα πόλη έχει προστεθεί κάθε μήνα.

    romania

    Η εκστρατεία για να έρθουν καλύτερες πληροφορίες για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη χώρα έχει ως αιχμή του δόρατος μια ομάδα αποφασισμένων ηγετών, οι Πρεσβευτές της χώρας Mihalea, Dee και Bogdan που ποτέ δεν αποθαρρύνονται από οποιαδήποτε πρόκληση. Μαζί με μερικούς από τους άλλους θαυμάσιους κορυφαίους εθελοντές της χώρας, αυτοί αποφασίζουν από κοινού ποια πόλη είναι επόμενη στο ραντάρ τους και στη συνέχεια κινητοποιούνται να την χαρτογραφήσουν. Προσθέτουν τις πρωτεύουσες των 41 νομών πρώτα και στη συνέχεια για την επέκταση της κάλυψης σε ολόκληρη τη χώρα. Κάθε μεμονωμένο μέλος έχει μια ποικιλία από δικούς του λόγους για να γίνει ένα αναπόσπαστο μέρος της Κοινότητας της Ρουμανίας, αλλά όλοι ευθυγραμμίζονται με την αλτρουιστική πτυχή του εθελοντισμού τους όπως εκφράστηκε από τη Mihaela, ‘’Χαίρομαι να βοηθάω τους ανθρώπους.’’

    Η ομάδα προωθεί τη διαφάνεια των πληροφοριών σε ολόκληρο τον εθνικό τομέα των δημόσιων μεταφορών και έχουν παρουσία σε διάφορα online forums και ομάδες. Το πνεύμα της κοινότητας στη χώρα δεν περιορίζεται στη χαρτογράφηση, η Κοινότητα ωφελείται από το δικό της επίσημο εθελοντή μεταφραστή, τον Razvan, έναν φοιτητή από το Βουκουρέστι που ο ίδιος αφιερώνεται στο να κάνει τοπικά τα γραπτά μηνύματα από την ομάδα της Κοινότητας. Χάρη στις προσπάθειές τους, η Κοινότητα έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής καλύτερη ενημέρωση των μεταφορών για 4,9 εκατομμύρια του συνολικού πληθυσμού της χώρας και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Αυτό είναι κάτι που αξίζει να το γιορτάσουμε!

    Previous