İzmirim Kart Otomatik Yükleme Talimatı

August 9, 2018

    ESHOT Genel Müdürlüğü,  İzmirim Kart’lar için “kredi kartı ile otomatik dolum” sistemini hayata geçirdi. Yeni uygulamayla, İzmirim Kart’taki bakiyenin belirlenen limitin altına düşmesi durumunda, önceden verilen talimat doğrultusunda kredi kartından “otomatik yükleme” yapılacak.

    ‘Yetersiz bakiye’ uyarısıyla karşılaşma kaygısına son vermeyi hedefleyen uygulamaya “Tükenmez kart” adı verildi.

    Uygulamadan yararlanmak için İzmirim Kart kullanıcılarının bir defaya mahsus olmak üzere “kredi kartı ile otomatik dolum talimatı” vermesi gerekiyor. Kartta bulunması gereken minimum bakiye miktarına kullanıcı karar verecek. Aynı şekilde belirlenen miktarın altına düşüldüğünde, ne kadar yükleme yapılacağı da kullanıcının inisiyatifinde bulunacak. İzmirim Kart’ta bulunan bakiyenin belirlenen limitin altına düşmesi durumunda, kredi kartından “otomatik yükleme” yapılacak.

    Mevcut ulaşım kartları sistemle uyumlu olduğu için, bu uygulama için yeni bir ulaşım kartı almak da gerekmiyor.

    Tükenmez Kart, “Artı Para” uygulamasının geçerli olduğu İzban yolcuları için de kolaylık sağlamayı hedefliyor. Kullanıcının kartına otomatik yükleme yapılacağından, bloke edilecek miktar kadar bakiye bulundurulması konusunda da sorun yaşanmayacak.

    Uygulamadan yararlanmak isteyenler, bu işlemi www.eshot.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirebiir. İzmirim Kart ve kredi kartı bilgileri, sisteme limit ve dolum tutarı bilgileri ile birlikte kayıt edildikten sonra uygulama başlayacak.

    Siz Yola Çıkın, Gerisini Moovit’e Bırakın!

    Şehrinizdeki tüm toplu taşıma hatlarını Moovit’te “Hatlar” sekmesinde bulabilirsiniz, otobüs, metro, metrobüs, tramvay, vapur… Sık kullandıklarınızı favorilerinize ekleyip, değişikliklerden anında haberdar olabilirsiniz.

    Bunlara da göz atın:

    A noktasından B noktasına nasıl yol tarifi alınır

    Bir hattın detaylarını kontrol et

    Yakındaki Duraklar & Yaklaşan Hatların Varış Saatleri

    Bir Hattın Durumunu Kontrol Et

    *****

    Etkilenebileceğini düşündüğünüz arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın!

    Önceki