Programul Universității Moovit

July 27, 2017

  Moovit Uni Program RESIZED

  O nouă abordare pentru îmbunătățirea mobilității urbane

  Programul Universității Moovit a început acum doi ani ca parte a unei strategii cuprinzătoare de extindere a noilor regiuni și de creștere a comunității Moovit. Multe orașe nu au informații digitale despre rețeaua lor de transport public. Pentru a ajuta unele din aceste orașe, Moovit a trebuit să devină creativ.

  Transformarea provocărilor în oportunități

  Anette Mitrani, manager de operațiuni la Moovit din 2014, a dorit să găsească o modalitate de îmbunătățire a mobilității în țara sa de origine, Mexic. O mare parte din sistemul de transport din Mexic nu este controlat de agenții oficiale de transport, ci de proprietari independenți de autobuz care solicită permisiunea guvernului de a opera în zonele urbane și rurale. Multe autobuze nu rulează pe un program care poate fi găsit online ori nu au opriri de autobuz definite. Pentru a accesa aceste date și a le pune la dispoziție în Moovit pentru alți utilizatori, Moovit împuternicește membrii comunității care vor beneficia cel mai mult de adăugarea lor. Universitățile din Mexic au devenit punctul central în munca Anettei. Ea a dezvoltat un program care îi învață pe studenți să-și cartografieze sistemele de transport în Editorul Moovit, instrumentul ”in-house” Moovit pentru ca utilizatorii să-și cartografieze orașele și să le integreze în programele universitare. Anette administrează programele de la distanță, în timp ce universitățile oferă sprijin educațional și logistic.

  Recunoscând potențiala valoare, universitățile au salutat curriculumul Moovit în propriile planuri de studii. Primul program a fost în Puebla, México în 2015 și a fost extins la alte universități din Mexic și în alte țări, inclusiv în Grecia.

  Dezvoltarea unui program de succes

  Primul curs din Mexic, în 2017, a fost “Seminario de Tópicos de Ingeniería en Transporte” (Seminarul cu teme de Inginerie în Transport) al Universității UPIICSA (IPN). Al doilea a fost “Modelos de Reemplazo y Mantenimiento” (Modele de înlocuire și întreținere). Aproximativ 60 de elevi au participat la cele două. Elevii au călătorit adesea pe rute pentru a obține cele mai exacte informații – un semn clar de angajament față de misiune.

  Fiecare program a avut elemente unice. De exemplu, dezvoltarea funcției de Cartografiere Mobilă pentru Editor a îmbunătățit semnificativ capacitatea studenților de a cartografia traseele. Acest lucru a sporit acuratețea și ușurința cartografierii.

  Măsurarea succesului

  Prin intermediul programului, studenții au cartografiat peste 550 de călătorii noi în Editor numai în 2017. Aceste date bine specificate nu există în altă parte, nici măcar la guvern. Estimările arată că 20 de milioane de persoane din Zona Metropolitană din Valea Mexicului (ZMVM), inclusiv turiștii, se pot aștepta să beneficieze din această colaborare.

  Creșterea și angajamentul comunitar sunt alți indicatori ai unui program de succes. Unii absolvenți au continuat să contribuie la îmbunătățirea calității datelor oficiale pentru agențiile de tranzit local.

  Dincolo de cuantificabil, există produse secundare intangibile care sunt esențiale pentru a asigura că programul are un efect care depășește durata acestuia: încurajarea angajamentului civic, instaurarea unui sentiment de mândrie comunitară și dezvoltarea unei conștiințe a durabilității urbane. După cum a afirmat un membru al departamentului, “ceea ce ați experimentat este ceea ce înseamnă să fii cetățean al lumii … Problema mobilității este implicată în calitatea vieții, este legată de drepturile civile și de problemele legate de mediu și durabilitate. Ceea ce ați făcut este un exercițiu “glocal”, întreprins la nivel local pentru a avea un impact internațional” (Silvia Figueroa, șeful departamentului de la Tecnológico de Monterrey, campusul Guadalajara).

  Planuri de viitor

  Aceste prime programe oferă un model care poate fi replicat și în alte țări. Anette și echipa Moovit intenționează să extindă aceste programe în alte țări în care accesul la datele de tranzit prezintă provocări similare. În plus, ea speră să dezvolte calitatea datelor colectate. Programul universitar demonstrează angajamentul lui Moovit de a îmbunătăți mobilitatea dincolo de orice altă aplicație de tranzit.

  PR

  http://www.20minutos.com.mx/noticia/234259/0/politecnicos-desarrollan-aplicacion-para-ubicar-rutas-de-transporte-publico/ https://docs.wixstatic.com/ugd/658d28_dda29038ce3a4eb6b452020c2e4b3820.pdf
  https://www.company.moovitapp.com/press

   

  Previous