Back
dockless_transit_solutions

Kaupunkipyöräkausi 2020 on alkanut Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

March 30, 2020

   SuomiEnglish

  Pääset tänä vuonna kaupunkipyörien satulaan Helsingissä ja Espoossa viime vuotta aikaisemmin.

  Voit seurata pyöräasemien asennustilannetta ja pyörien saatavuutta Moovit sekä kaupunkipyöräsivuston asemakartalla tai HSL.

   

  Helsinki bikes

  Suunnittele matkasi > Kävely- & Pyöräilyreitit > Vuokraa

   

  Syy tavallista aikaisempaan aloitukseen on koronavirustilanne. Helsingin kaupunki, HKL ja Espoon kaupunki päättivät aikaistaa pyöräpalvelun aloittamista, sillä ne totesivat, että pyörien käyttö on yksi mahdollinen keino hillitä viruksen leviämistä. Kaupunkipyöräillessä kannattaa käyttää käsineitä ja huolehtia omasta käsihygieniasta.

  Tällä kaudella saat pyörän käyttöösi 242 pyöräasemalta Helsingissä ja 109 Espoossa. Kaiken kaikkiaan asemia on 351 ja pyöriä noin 3 500.

  Muutamien asemien paikkoja on muutettu esimerkiksi työmaasta johtuen.

  Vantaa
  Vantaalla pääset kaupunkipyörien kyytiin 1. huhtikuuta. Palvelu ei ole yhteensopiva Helsingin ja Espoon kanssa. Jos haluat polkea sekä Helsingissä, Espoosssa että Vantaalla, sinun on ostettava kumpaankin palveluun erikseen käyttöoikeutta. Yhteensä pyöräasemia on Vantaalla 100 ja pyöriä 1 000. Kauden aikana tulee käyttöön muutama asema lisää.

  Hinta
  Hinnat Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla ovat samat: koko kausi maksaa 30 euroa. Päivä on viiden ja viikko kymmenen euron hintainen. Kukin tuote sisältää rajattoman määrän korkeintaan 30 minuutin mittaisia matkoja ja lisämaksusta voit polkea myös pidempiä matkoja. Koko kauden tuote on voimassa lokakuun loppuun asti.

   

  Tietolähde: HSLHSL:n kaupunkipyöräsivulle

  Previous