Geri
General Updates LP

Bu Hafta İstanbul’dan Haberler

March 4, 2022

    İETT

    • 36CB numaralı Cebeci Köyü-İstiklal Mahallesi Hattı’nın son durağı “Cebeci Köy İçi Durağı” olarak değiştirilmiştir.
    • 89-89T-89YB-98T-MR40-MK16-78G-78Ş-141A ve 141K hatlarının güzergahı üzerindeki metro çalışması nedeniyle Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tema Park duraklarına hizmet verilmeyecek şekilde düzenleme yapılmıştır.
    • Patlayıcı Maddeler Yolu Caddesi’ndeki yol çalışmasının tamamlanması nedeniyle 133TM Mimar Sinan Mahallesi – Tuzla hattının güzergahı Aydınlı Toki ve Tuzla Belediyesi durakları arasında hizmet verecek şekilde değiştirilmiştir.
    • Ümraniye ilçesi Atay Caddesi’nin bir kısmı, metro çalışması nedeniyle UTK kararı gereği geçici olarak trafiğe kapatılacaktır 13B, 13H, 8K , 8Y, 11M , 13M, 19FS hatları, 05.03.2022 tarihinden itibaren; Atay Caddesi güzergahında bulunan Palmiye Evleri – Erkut Soyak And. Lisesi duraklarına, Şenol Güneş Bulvarı güzergahında bulunan Şelale Evleri – Engelliler Eğitim Merkezi ve Çakmak Polis Amirliği duraklarına uğrayamayacaktır.  Cevahir Caddesi’ni takiben Şelale Caddesi güzergahında yer alan, Şelale Caddesi,  Manolya Evleri, Erkut Soyak Anadolu Lisesi ve Atay Caddesi duraklarına uğrayarak hizmet verecektir.
    • Şirinevler-DTM Aktarma Merkezi arasında hizmet veren ring seferler AVR1A hattı 07.03.2022 Pazartesi günü itibariyle kaldırılacaktır.

    Metro İstanbul

    Kabataş-Mecidiyeköy metro hattı arasındaki son rayların kaynatma işlemi 03 Mart Perşembe günü gerçekleştirildi. Ulaşım anlamında kent için acil noktalara yoğunlaştıklarının altını çizen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hatla ilgili şu bilgileri paylaştı:

    “Bugün Mecidiyeköy, Fulya Yıldız ve Beşiktaş-Kabataş üzerinden devam eden hattımızdayız. Bu hat üzerinde birkaç önemli unsur var. Bir tanesi; Beşiktaş’taki tarihi kazı. Ne yazık ki bunun zamanı belirlenemiyor. Yani çok ince bir iş. Gerçekten tarihi çok önemli kalıntılara orada ulaşıldı. Ve bu sürece dair de o ince çalışma, yoğun bir biçimde ediyordu. Kazı durmuştu biz aldığımızda. 2020’de kazıyı başlattık nisan, mayıs gibi. Ve gerçekten yoğun bir kazı çalışması orada sürüyor. Aynı şekilde Kabataş’ta da bir kazı çalışması var. Oradaki daha hafif bir süreç. Yani Beşiktaş’taki gibi kalıntıları aynı derinlikte değil. Aynı tarihi geçmişe de sahip değil. Tahminimiz, oradaki kazıların 4-5 ay içerisinde bitecek olması. Burada, Fulya’yı ve Yıldız’ı biz bu yıl sonuna yetiştirip, bu hatları, bağlantı şekliyle Mecidiyeköy’e gidiş-geliş yapacak bir biçimde, bir nevi Mecidiyeköy-Mahmutbey’den gelen vatandaşımızı hem Fulya’ya hem Yıldız’a 7-8 dakikalık bir aktarmayla ulaştırmış olacağız. Beşiktaş’taki kazının belirsiz olması nedeniyle, oradaki istasyonumuzun ne yazık ki açılış tarihini şimdi belirleyemiyor. Ama Kabataş’la ilgili daha hızlı hareket edeceğiz. Dolayısıyla Kabataş’ı da 2024’e hazırlamak istiyoruz.” diye belirtti.

    Hattın birinci etabı olan 18 kilometrelik, 15 istasyonlu bölümü, 28 Ekim 2020’de işletmeye alındı. İşletmeye alındığı günden bu yana, aylık ortalama yüzde 99,94 servis elverişliliği performansına ulaşan hatta, 137 bin 326 başarılı sefer gerçekleştirilip, toplam 32 milyon yolcuya hizmet verildi.

     

    Kaynak: iett.istanbul, ibb.istanbul

    Önceki