Geri
Car Free Day

Bu Hafta İstanbul’dan Haberler

August 27, 2021

     FSM Köprüsü’nde Bakım Çalışması

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde 900 gün süreceği iddia edilen tadilata ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, çalışmanın ayda 5 gece olmak üzere toplamda 75 günlük gece çalışmasıyla tamamlanacağı belirtildi. “Çalışmalar esnasında köprü trafiğe hiçbir şekilde tamamen kapatılmayacak olup, yoğunluğun en az olduğu gece saatlerinde ihtiyaç halinde iş sağlığı ve güvenliği önemleri kapsamında sadece tek şerit kapatılarak, trafik akışı etkilenmeyecek şekilde yürütülecektir” denildi.

    30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Uygulanacak Sefer Saatleri Hakkında

    30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Metrobüs ve tüm İETT araçları, Cumartesi sefer saatlerine göre hizmet verecektir.

    29 Ağustos 2021 Pazar günü YÖKDİL sınavına girecek kişiler ve sınav görevlileri, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda herkes toplu ulaşım araçları ile ücretsiz seyahat edebileceklerdir.

    *Havalimanı hatları ve Adalar elektrikli hatlarında ücretsiz uygulaması geçerli değildir.

    Image

    Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali

    27-28-29 Ağustos tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanı’nda yapılacak “Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali” için İETT ek seferler düzenleyecek. Bu kapsamda Yenikapı Metro İstasyonu ile Yenikapı Etkinlik Alanı arasında düzenli ring seferleri yapılacak.

    Ayrıca Anadolu ve Avrupa yakasındaki toplam 59 Cemevi’nden düzenli seferler gerçekleştirilecek.

    Seferlerin hangi saatlerde yapılacağıyla ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz

    Ayrıca 27-30 Ağustos tarihlerinde Yenikapı’dan Söğütlüçeşme’ye 23:51, 00:23 ve 01:10’da ilave Marmaray seferleri eklendi.

    İstanbul Kıtalararası Yelken Yarışları

    İstanbul Liman Başkanlığı, “İstanbul Kıtalararası Yelken Yarışları” nedeniyle 29 Ağustos Pazar günü 10:00-17:00 saatleri arasında İstanbul Boğazı’nı Ulusal ve Uluslararası deniz trafiğine kapatmıştır. Bu sebeple burada belirtilen seferler yapılamayacaktır.

    İncirli Caddesi Trafik Düzenlemesi

    Bakırköy’de bu hafta başlanan yeni düzenleme ile İncirli Caddesi’nin Bakırköy Meydanı ile Dikilitaş Kavşağı (Yüce Tarla Caddesi kesişimi) arasındaki bölümü, Bakırköy Meydanı’ndan İncirli Kavşağı istikametine doğru tek yön olarak kullanılabiliyor.  94A, 94Y, 71T, 72T ve E-57 hatları Bakırköy istikametine doğru Yücetarla caddesi yönünde hizmet vermeye başlamıştır.

     

    Kaynak: haber.radyotrafik.com, iett.istanbul, twitter.com/IbbTuhim, marmaray.gov.tr

    Önceki